Tournedos met citroen pepersaus

Tournedos met citroen pepersaus

(H)eerlijk stukje vlees! Wie wil dat nou niet? Samen een koe kopen is een bedrijf naar mijn hart, ik vind het super belangrijk dat als ik vlees eet dat ik weet waar het vandaan komt, of het dier een goed leven heeft gehad en dat het vlees niet vol zit met hormonen of andere schadelijke stoffen. De Nationale week zonder vlees is afgelopen en daarom vind ik het belangrijk jullie kennis te laten maken met Sameneenkoekopen.nl. Zie hieronder het tournedos met citroen pepersaus.


Serveertip: serveer de tournedos met citroen-pepersaus bijvoorbeeld met rosti of frietjes en een frisse salade!

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
Tool
Handrasp
Tournedos met citroen pepersaus

Tournedos met citroen pepersaus

Gang Hoofdgerecht
Trefwoord Hoofdgerechten, vlees recepten
Totale tijd 35 minuten
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Anti aanbak pan
  • Handrasp
INGREDIËNTEN
  • +/- 300 gram Tournedos van koopeenkoe.nl
  • 1 biologische citroen
  • 200 ml halfvolle koffiemelk
  • 1 eetlepels zachte groene peperkorrels (uit een glazen potje)
  • 1 eetlepel zwarte peper
  • scheutje Whisky
  • snuf zout
BEREIDING
  • Als eerste is het belangrijk dat je het vlees minimaal een uur voor het bakken uit de vacuüm verpakking haalt. Het is belangrijk dat het vlees zuurstof krijgt. Snijd vervolgens de tournedos in gelijke plakken en bestrooi ze met een klein beetje zout en peper.
  • Zet een anti aanbak pan op middelhoog vuur en voeg hier bakboter aan toe. Als de pan goed verhit is kan je de tournedos in de pan leggen.
  • Bak ze aan beiden kanten ongeveer 1,5 minuut (dit hangt af van de dikte van je vlees en hoe je zelf de garing het lekkerst vindt). Gebruik voor het omdraaien een vleestang/pincet (indien je die hebt). Voeg de zwarte peper toe en laat even mee bakken.
  • Als het vlees een mooie garing heeft gekregen (voor mij medium rare) dan haal je ze uit de pan en laat je ze even rusten op een bord (buiten de koelkast). Voeg nu de zest (citroenrasp) van een halve citroen en een eetlepel citroensap toe in de pan.
  • Blus vervolgens de saus (bak/kookvocht) af met whisky, laat even inkoken en voeg dan de groene peperkorrels toe, roer het geheel en voeg daarna de koffiemelk toe en laat de saus langzaam dikker worden. Vergeet niet af en toe te roeren.
  • Serveer de tournedos in zijn geheel op het bord en schenk de citroen-pepersaus er overheen.
    Smakelijk!

Samen een koe kopen

Dit is een mooi initiatief waarbij je letterlijk samen een koe kan kopen en dus ook samen kan genieten van een (h)eerlijk stukje vlees. SEKK (sameneenkoekopen.nl) biedt iedereen de gelegenheid om via hun website (H)eerlijk vlees te bestellen van Rund, Varken of Kip. Direct van de boer op jouw bord. Ik heb het genoegen gehad om met de tournedos aan de slag te gaan en ik kan je zeggen, dat ik eigenlijk nu al geen ander vlees meer wil. Het is een stukje beleving wat je koopt met een goed gevoel & lekkere smaak. Lees hieronder er meer over en krijg 10% korting bij je eerste bestelling! Zie ook het Tournedos met citroen-pepersaus recept.


“Eet minder vlees, en kies voortaan voor (h)eerlijk & traceerbaar vlees van dieren die een goed leven hebben gehad”


Een mooi bedrijf van Huub en Kirsten, die met liefde voor dieren en duurzaamheid een bedrijf zijn begonnen. Waarbij er vrijwel geen ‘waste’ is, je minder vlees eet, maar wel een heel erg lekker stukje vlees. “Alle dieren die voor consumptie worden aangeboden een beter leven bezorgen dat is ons ideaal. Eet met z’n allen minder vlees, maar ga op zoek naar vlees van dieren die een goed leven hebben gehad, is onze missie”. Omdat er ook mensen zijn die liever varken of kip eten hebben ze hier ook een website voor en kan je zelf een pakket samenstellen en de verschillende vleessoorten combineren in één pakket.


Hoe werkt het?

Je kan eenvoudig online bestellen en voortaan altijd vlees in huis hebben. In drie makkelijke stappen kan je online bestellen, het in porties verdeelde vacuüm verpakte vers vlees pakket wordt diepgekoeld op afgesproken tijdstip in de avond of op zaterdagochtend thuis bezorgd. Wist je dat een vleespakket makkelijk in 1 lade van de vriezer past én wel een jaar lang houdbaar blijft.


Waarom raadt ik SEKK, ‘SamenEenKoeKopen’ aan?

  1. Bewust en duurzaam omgaan met vleesconsumptieVoortaan kan je te genieten van echt 100%  puur en onbewerkt heerlijk gerijpt rundvlees, vlees van stoere buitenvarkens en biologischlandhoen en scharrelmaiskip. Doe je geen impulsaankopen meer en kan je bewuster de momenten kiezen om vlees te eten. Dit is niet alleen beter voor de dieren, en het milieu maar ook voor jou! Wist je dat de boer ook een eerlijke prijs krijgt? Ook belangrijk!
  2. Met een gerust hart genieten van (h)eerlijk rundvleesElke bestelling is gekoppeld aan een oornummer van een Nederlandse vleesras koe. Bestel je hier? Al het vlees is 100% traceerbaar en komt gewoon van een boerderij in Nederland.
  3. Super mals en smaakvol vleesJe kan het oprecht proeven dat het dier een rustig en fijn leven heeft gehad. Het vlees is boterzacht en super mals. Het is makkelijke te bereiden door de versheid en het allerbelangrijkste; het is superlekker. Ik weet zeker als je dit geproefd hebt, dan wil je geen ander vlees meer.

Bestellen bij Samen een koe kopen?

Ben je nieuwsgierig geworden en wil jij ook voortaan genieten van (H)eerlijk vlees? Bestel dan via mij bij SEKK (SamenEenKoeKopen.nl) door deze link te gebruiken met kortingscode 1227-132-594, dan krijg je 10 % korting op de gehele bestelling.   


Volgen jullie The Lemon Kitchen al op FacebookInstagram & Pinterest?

Tournedos met citroen-pepersaus The Lemon Kitchen
Tournedos met citroen-pepersaus The Lemon Kitchen

6 reacties

  1. 5 sterren
    Wat een mooi initiatief! Ik ben al jaren vegetarier en vind vlees niet lekker meer, die smaak ontgroei je dus. Maar ik ken eenzelfde initiatief voor groenten en daar heb ik me bij aangesloten. Leuk he, dit soort mensen! gr. Jeannet

  2. 5 sterren
    An
    Zelf ben ik mijn vleesconsumptie serieus aan het afbouwen. Maar het zal vleesliefhebbers zeker aanspreken. Goeie foto’s trouwens!

  3. 5 sterren
    Oh ik ben echt dol op rood vlees… Ik bestel het vaak in een restaurant.. en met een lekker pepersausje erbij is het altijd goed! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte