Zwarte bonenburger met citroen, avocado en Tabasco

Een idee wat ik laatst spontaan had opgedaan, ik vind (kleine) zwarte bonen superlekker! Bij Mexicaans of andere gerechten geven ze een lekkere bite en een diepe smaak. Zo ben ik vaak opzoek naar een vegetarische optie en ik ging de keuken in. Zwarte bonen zijn een ideale vervanger voor hamburgers. Je moet er alleen een paar extra ingrediënten aan toevoegen en even bakken, totdat het een krokant kostje heeft gekregen. Voor dit recept heb ik brioche broodjes gebruikt, als ik hamburgers eet vegetarisch of niet wil ik daar het liefste brioche brood bij. Het is gewoon véél lekkerder! Zwarte bonenburger met citroen, avocado en Tabasco is eigenlijk een simpel en smaakvol Mexicaans recept met een iets wat pittige nasmaak.

Zwarte bonenburger

Een lekker en vegetarisch recept wat genieten is voor het hele gezin. Merken jij ook dat we langzamerhand steeds minder vlees gaan eten? Wist je dat zwarte bonen ook super gezond zijn?

Print

Zwarte bonenburger met citroen, avocado en Tabasco

  • Author: Jadis Schreuder
  • Total Time: 1 uur
  • Category: hoofdgerecht
  • Method: bakken
  • Cuisine: Mexicaans
Scale

Ingredients

Zwarte bonenburger

  • 1 blikje zwarte bonen a 225/250 gram
  • 1 heel ei
  • theelepeltje gerookte paprikapoeder
  • 2 eetlepels geraspte kaas & 2 plakken kaas *jong of belegen
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 eetlepel biologische citroenrasp

De rest

  • komkommer
  • 2 plakken jonge of belegen kaas
  • avocado
  • een paar eetlepels yoghurt of mayonaise
  • 2 eetlepel biologische citroensap
  • 2 brioche of hamburgerbroodjes *Briochebrood is te koop bij enkele bakkers & groothandels

Benodigdheden

  • staafmixer
  • anti aanbakpan

Instructions

Bereidingswijze Zwarte bonenburger met citroen, avocado en tabasco

  1. Als eerste is het belangrijk dat je de zwarte bonen laat uitlekken, vervolgens voeg je er een ei, paneermeel, gerookte paprikapoeder, citroenrasp, 2 eetlepels geraspte kaas en wat zout en peper aan toe.
  2. Pak nu de staafmixer en let op: kort mixen! Het is namelijk lekker als je nog wat structuur in de burger hebt. Maak er vervolgens 2 ballen van en zet een anti aanbak pan op middelhoog vuur.
  3. Als je vuur heet genoeg is om te bakken, druk je de twee ballen (goed) plat zodat het hamburgers worden en bak ze goudbruin aan beiden kanten.
  4. Voeg aan de avocado een eetlepel citroensap, (klein beetje) zout en peper toe. Meng dit ook even met de staafmixer of met een vork.
  5. Maak vervolgens de Tabascosaus door 2 eetlepels Tabasco te mengen met yoghurt (of mayonaise als je het lekkerder vindt), peper & zout.
  6. Nu ga je de broodjes opmaken. Je kan ze even kort roosteren in de oven, voor een krokante bite. Als eerste snijd je de broodjes doormidden. Smeer de broodjes in met een beetje Tabascosaus, vervolgens de komkommerslierten, plakje kaas, de gebakken zwarte bonenburger, avocadopuree en eventueel nog een beetje extra Tabascosaus (of pure Tabasco voor de liefhebber).Smakelijk!

Vegetarische recepten

Gek op vegetarische hamburgers of andere vegetarische recepten? Maak dan bijvoorbeeld eens pompoenburger met pittige yoghurtdressing! Een simpel, gezond en super lekker recept waarbij je voornamelijk alleen maar groente eet. Super food recept!

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op FacebookInstagram & Pinterest?