Zomerse salade met komkommer, bramen, citroen & La Tur kaas

La Tur ken je misschien al, het is een bijzondere kaas die ik onlangs ontdekt heb op een kaasplankje. Even later was ik in mijn favoriete kaaswinkel en daar zag ik deze kaas staan. Ik ben echt een kaasliefhebber en kan geen dag zonder kaas. De zacht-romige milde smaak krijgt deze witte korstkaas door een zorgvuldige behandeling en rijping. Vroeger werden er in Italië en Spanje veel kazen gemaakt van verschillende melksoorten, omdat men op de boerderijen verschillende dieren hield. Eigenlijk heel logisch en duurzaam om deze melksoorten met elkaar te combineren. Een bijzonder en lekkere kaas dus. La Tur betekend ‘de toren’. Hierbij heb ik een frisse simpele & zomerse salade met komkommer bedacht, waarbij de kaas en de rest van de ingrediënten goed tot hun recht komen. Dit is verder geen gesponsord bericht, ik vind deze kaas gewoon super lekker! Zie hieronder deze zomerse salade.

Zomerse salade met komkommer is een maaltijd salade met een bijzondere kaas!

Zomerse salade met komkommer

In de zomer is het (ook in Nederland) vaak warm en vooral benauwd. Tijdens deze dagen heb ik eigenlijk alleen maar zin in lekkere salades, nou ben ik geen type om daadwerkelijk ‘sla’ te eten. Ik heb dit nooit heel lekker gevonden. Maar een gevulde salade vind ik dan wel weer heerlijk. Deze zomerse salade met komkommer, bramen, avocado, citroen en La Tur kaas is eigenlijk ook een maaltijd salade. Deze kaas is te vergelijken met een lepelkaasje, maar dan net iets zachter van smaak. Hemels als je het mij vraagt!

komkommer avocado bramen salade met la tur
komkommer avocado bramen salade met la tur
Print

Zomerse salade met komkommer, bramen, citroen & La Tur kaas

komkommer salade met bramen, avocado, citroen & la tur
 • Author: Jadis Schreuder
 • Total Time: 15 minuten
 • Category: salade
 • Cuisine: Italiaans
 • Diet: Vegetarian
Scale

Ingredients

 • 3 snack (middelmaat) komkommers
 • 1/2 La Tur kaas *te vinden bij de kaasboer of groothandel
 • 1 biologische citroen
 • klein bakje met bramen
 • 1 rijpe avocado
 • 1 stokbrood *zuurdesem is het lekkerste
 • 2 eetlepels extra vergine olijfolie 
 • snuf peper en zout
 • Eventueel toevoegen: verse kruiden zoals basilicum en eventueel wat chili flakes

Nodig

 • mandoline of kaasschaaf
 • handrasp of zesteur

Instructions

 1. Als eerste begin je met de snack komkommer. Gebruik een mandoline of kaasschaaf om langwerpige plakken van de komkommer af te schaven. Dit eet heel erg lekker en is ook nog eens mooi! 
 2. Rasp nu alle zeste van de citroen af met een zesteur of een handrasp. Bewaar dit. 
 3. Snijd nu de citroen af aan de boven en onderkant, en snijd dan de schil eraf, zoals je een sinaasappel kan schillen. Je snijd nu de partjes vruchtvlees eruit en doe dit bij de salade (zie op de foto de citroen partjes liggen). Wat je overhoud daar zit nog sap in. Dit gebruik je voor de dressing. 
 4. Schaaf vervolgens ook de avocado in dunne plakken, meng dit samen met de komkommer slierten in een bak. Doe hier de hele bramen bij en snijd of pluk de La Tur in grove stukken. 
 5. Maak een dressing van 2 eetlepels citroensap en 2 eetlepels extra vergine olijfolie (de lekkerste die je in huis hebt), doe daar citroenzeste van 1 citroen bij en breng op smaak met zout en peper. Even roeren en druppel het over de rest van de ingrediënten. 
 6. Pak dan 2 mooi diepe salade borden en verdeel daar de salade in. 

Keywords: salade met kaas, recepten met citroen, gerechten met citroen, gezonde salade

Serveer bijvoorbeeld bij deze zomerse salade met komkommer een lekker wit wijntje!

komkommer la tur salade met bramen avocado en citroen
komkommer la tur salade met bramen avocado en citroen

Recepten met citroen

Ben jij net zoals ik gek op recepten met citroen zoals deze zomerse salade met komkommer? Sla dan dit recept op in een van je Pinterest borden. Op zoek naar nog meer zomerse salade inspiratie? Maak dan bijvoorbeeld eens Panzanella salade met aardbei, citroen & Parmezaanse kaas! Of kijk hier voor andere zomerse recepten.