Zomerse salade met komkommer, bramen, citroen & La Tur kaas

Zomerse salade met komkommer, bramen, citroen & La Tur kaas

La Tur ken je misschien al, het is een bijzondere kaas die ik onlangs ontdekt heb op een kaasplankje. Even later was ik in mijn favoriete kaaswinkel en daar zag ik deze kaas staan. Ik ben echt een kaasliefhebber en kan geen dag zonder kaas. De zacht-romige milde smaak krijgt deze witte korstkaas door een zorgvuldige behandeling en rijping. Vroeger werden er in Italië en Spanje veel kazen gemaakt van verschillende melksoorten, omdat men op de boerderijen verschillende dieren hield. Eigenlijk heel logisch en duurzaam om deze melksoorten met elkaar te combineren. Een bijzonder en lekkere kaas dus. La Tur betekend ‘de toren‘. Hierbij heb ik een frisse simpele & zomerse salade met komkommer bedacht, waarbij de kaas en de rest van de ingrediënten goed tot hun recht komen. Dit is verder geen gesponsord bericht, ik vind deze kaas gewoon super lekker!

Zie hieronder deze zomerse salade.

Zomerse salade met komkommer is een maaltijd salade met een bijzondere kaas!

 

Zomerse salade met komkommer

In de zomer is het (ook in Nederland) vaak warm en vooral benauwd. Tijdens deze dagen heb ik eigenlijk alleen maar zin in lekkere salades, nou ben ik geen type om daadwerkelijk ‘sla’ te eten. Ik heb dit nooit heel lekker gevonden. Maar een gevulde salade vind ik dan wel weer heerlijk. Deze zomerse salade met komkommer, bramen, avocado, citroen en La Tur kaas is eigenlijk ook een maaltijd salade. Deze kaas is te vergelijken met een lepelkaasje, maar dan net iets zachter van smaak.
Hemels als je het mij vraagt!

Serveer bijvoorbeeld bij deze zomerse salade met komkommer een lekker wit wijntje!

5/5

Tool die ik gebruik

handrasp-illustratie
Tool
Handrasp
Zomerse salade met komkommer, bramen, citroen & La Tur kaas

Zomerse salade met komkommer, bramen, citroen & La Tur kaas

Gang Salade
Keuken Italiaans
Trefwoord gerechten met citroen, gezonde salade, recepten met citroen, salade met kaas
Totale tijd 15 minuten
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • mandoline of kaasschaaf
  • Handrasp of zesteur
INGREDIËNTEN
  • 3 snack (middelmaat) komkommers
  • ½ La Tur kaas *te vinden bij de kaasboer of groothandel
  • 1 biologische citroen
  • klein bakje met bramen
  • 1 rijpe avocado
  • 1 stokbrood *zuurdesem is het lekkerste
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • snuf peper en zout
  • Eventueel toevoegen: verse kruiden zoals basilicum en eventueel wat chili flakes
BEREIDING
  • Als eerste begin je met de snack komkommer. Gebruik een mandoline of kaasschaaf om langwerpige plakken van de komkommer af te schaven. Dit eet heel erg lekker en is ook nog eens mooi! 
  • Rasp nu alle zeste van de citroen af met een zesteur of een handrasp. Bewaar dit. 
  • Snijd nu de citroen af aan de boven en onderkant, en snijd dan de schil eraf, zoals je een sinaasappel kan schillen. Je snijd nu de partjes vruchtvlees eruit en doe dit bij de salade (zie op de foto de citroen partjes liggen). Wat je overhoud daar zit nog sap in. Dit gebruik je voor de dressing. 
  • Schaaf vervolgens ook de avocado in dunne plakken, meng dit samen met de komkommer slierten in een bak. Doe hier de hele bramen bij en snijd of pluk de La Tur in grove stukken. 
  • Maak een dressing van 2 eetlepels citroensap en 2 eetlepels extra vergine olijfolie (de lekkerste die je in huis hebt), doe daar citroenzeste van 1 citroen bij en breng op smaak met zout en peper. Even roeren en druppel het over de rest van de ingrediënten. 
  • Pak dan 2 mooi diepe salade borden en verdeel daar de salade in. 

Recepten met citroen

Ben jij net zoals ik gek op recepten met citroen zoals deze zomerse salade met komkommer? Sla dan dit recept op in een van je Pinterest borden. Op zoek naar nog meer zomerse salade inspiratie? Maak dan bijvoorbeeld eens Panzanella salade met aardbei, citroen & Parmezaanse kaas! Of kijk hier voor andere zomerse recepten.

zomerse salade met komkommer

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte