Zomerse limoncello cupcakes

Een tijd geleden ben ik als ambassadeur van Le Creuset Nederland gevraagd om de hapjes te maken van een event bij Pollman in Arnhem. Waarbij aan verschillende foodie collega’s de nieuwe en kleurrijke Freestyle collectie gelanceerd werd. Ik heb in totaal 6 hapjes geserveerd aan 20 personen, waarbij ik als dessert deze Limoncello cupcakes gemaakt heb! De bakvormen van Le Creuset zijn super makkelijk in gebruik, dus die raad ik je dan ook aan. De limoncello cupcakes vielen deze avond goed in de smaak en daarom deel ik het recept ook graag met jullie. Met deze zomerse temperaturen hebben veel mensen Limoncello in huis. Zie hieronder het zomerse limoncello cupcakes recept!   

Zomerse Limoncello cupcakes 'The Lemon Kitchen
Zomerse Limoncello cupcakes ‘The Lemon Kitchen

Limoncello

Een bijzonder smaakvol citroen drankje wat oorspronkelijk uit Italië komt. Zo duurt het gemiddeld 4 weken om te maken, heb je duizenden verschillende soorten recepten en zweren de Italianen bij 96% (Bijna pure) alcohol. Voor mijn The Lemon Kitchen kookboek ben ik ook zelf aan de slag gegaan met een recept. Ik haal de biologische citroenen bij Ekoplaza, mijn favoriete supermarkt.

Print

Zomerse limoncello cupcakes

Zomerse Limoncello cupcakes 'The Lemon Kitchen
  • Author: Jadis Schreuder
  • Total Time: 45 minuten
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Italiaans
Scale

Ingredients

  • 1 biologische citroen 
  • 100 ml Limoncello  *te vinden bij een slijterij of online
  • 1 bakje ricotta a 250 gram
  • 2 eetlepels roomboter
Cupcakes
  • 125 ml zonnebloemolie
  • zest van een halve citroen en 1 eetlepel sap
  • 75 ml water
  • 125 gram bakmeel
  • 2 eieren 
  • 50 gram suiker 

Benodigdheden 

  • cupcakes of kleinen tulband bakvorm (12 stuks) (Verkrijgbaar bij Le Creuset Nederland)
  • cupcakes vormpjes (12 stuks) (als je geen bakvorm hebt )
  • staafmixer
  • oven
  • 1 satéprikker
  • spuitzak

Instructions

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden (hete lucht). Voeg alles samen in een kom en mix dit goed door elkaar.

  1. Verdeel vervolgens het beslag evenredig over de bakvorm. Zorg dat je ze niet tot de rand vult want ze rijzen nog.
  2. Bak nu de cupcakes 15 minuten, totdat ze lichtbruin zijn. Laat ze vervolgens even afkoelen, voordat je de topping erop doet.
  3. Nu komt de magie! Als de de cupcakes met een satéprikker inprikt, dan kan de limoncello smaak er nog beter in komen. Giet heel voorzichtig per cupcake een theelepel eroverheen.
  4. Nu ga je de limoncello topping maken. Meng met een staafmixer de ricotta, 2 eetlepels roomboter, citroenzest (van een halve citroen) en de helft van de Limoncello.
  5. Schep als laatste de limoncello topping in de spuitzak, draai de zak even goed strak en spuit op de cupcakes een mooie toef op. Versier de citroen cupcakes nog met wat wat verse citroenzest!

Smakelijk!

Zomerse Limoncello cupcakes 'The Lemon Kitchen
Zomerse Limoncello cupcakes ‘The Lemon Kitchen
Zomerse Limoncello cupcakes 'The Lemon Kitchen

Gek op cupcakes? Maak dan eens Lemoncurd cupcakes met citroen ricotta en maanzaad!  

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op FacebookInstagram & Pinterest?