Zalm tartaar met augurk, uitjes, mosterdzaad & citroen

Een zalm tartaar op zijn Hollands, dat was de insteek voor dit lekkere zomer recept. In samenwerking met Kesbeke heb ik dit recept bedacht. Kesbeke is een bedrijf wat midden in hartje Amsterdam gevestigd zit. Wie houd er nou niet van een tartaar als voorgerecht!? Zie hieronder zomerse zalm tartaar met augurk, uitjes, mosterdzaad & citroen. Serveer er lekker wat vers stokbrood of krokante crostini’s bij. Met dit recept heb ik onlangs een Award gewonnen voor ‘Beste recept van 2019’!! 

Zalm tartaar met augurk, uitjes, mosterdzaad & citroen 'The lemon Kitchen

Zalm tartaar met augurk, uitjes, mosterdzaad & citroen ‘The lemon Kitchen

Kesbeke, liefde voor augurken, uitjes en meer!

Eigenaar Oos Kesbeke vertelt tijdens onze meeting op het hoofdkantoor enthousiast over zijn goedlopende bedrijf en zijn liefde voor onder andere augurken en uitjes. Ze worden met de hand geplukt, voorzichtig schoongemaakt, in bad gestopt, gedroogd en vertroeteld met speciale kruiden & specerijen. Vervolgens komen ze in een mooie pot terecht met het herkenbare gele (driehoekige vorm) sticker. Ik heb al eerder met de producten van Kesbeke gekookt, waarmee ik ouderwetse rundvleessalade gemaakt heb. Dit is trouwens een van mijn best bekeken recepten! Als je in Amsterdam over de Albert Cuyp markt loopt zie je deze potten ook overal staan. Hollandse trots!

Zalm tartaar met augurk, uitjes, mosterdzaad & citroen

Voor dit recept heb ik gekeken naar de juiste smaak, structuur en kleurbalans. Met Kesbeke kan je heel makkelijk gerechten op smaak brengen. Met de augurkjes voeg je een zuurtje toe, het mosterdzaad wat onderin de pot zit kan je ook gebruiken voor extra pit en de uitjes vind ik ook een super lekkere toevoeging.

Zalm tartaar met augurk, uitjes, mosterdzaad & citroen 'The lemon Kitchen

Print

Zalm tartaar met augurk, uitjes, mosterdzaad & citroen

Zalm tartaar met augurk, uitjes, mosterdzaad & citroen 'The Lemon Kitchen

Bereidingstijd: 20 minuten voor 2 personen 

 • Author: Jadis Schreuder
 • Total Time: 20 minuten
 • Category: Voorgerecht
Scale

Ingredients

 • 1 Kesbeke grote augurk of 2 middelgrote *te vinden bij allerlei supermarkten
 • 2 eetlepels Kesbeke Amsterdamse smul uitjes
 • ½ appel met schil *klein gesneden
 • ½ biologische citroen *rasp & sap
 • 1 theelepel mosterdzaad *zit onderin de augurken pot
 • Verse zalm zonder vel 300 gram *klein gesneden

Benodigdheden

 • Handrasp
 • Steekring *als je dit niet hebt gebruik dan een kopje of schaaltje

Instructions

 1. Als eerste snijd je de zalm in zo klein mogelijke blokjes. Voeg deze toe in een grote kom en voeg hier gelijk wat citroensap aan toe.
 2. Snijd nu de appel, augurk en smul uitjes in zo klein mogelijke blokjes. Voeg dit vervolgens aan de fijngesneden zalm toe. Voeg nu nog wat druppeltje van de citroensap toe en meng het geheel. Dit voorkomt kleuring bij de appel en geeft de zalm een smaak oppepper.
 3. Voeg nu mosterdzaad, peper en een snuf zout toe. Pak de handrasp en voeg de citroenzest aan de zalm tartaar toe.
 4. Meng het geheel en zet twee voorgerecht borden klaar. Pak de steek ring of het kopje/schaaltje en duw het geheel even aan en zet het midden op het bord. Haal de steek ring of kopje/schaaltje ervan af. 
 5. Verdeel als laatste nog wat verse kruiden zoals basilicum of cressjes over het gerecht. Zo wordt de zalm tartaar nog aantrekkelijker. Je eet tenslotte ook met je ogen!

Keywords: zalm, tartaar, voorgerecht, citroen, recept

Smakelijk!

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?