Zalm quiche met zuurkool, venkel en citroen

Bladerdeeg, ik vind het heerlijk! Het is zo krokant, vol van smaak en je kan er alle kanten mee op. Vroeger ging ik nog wel aan de slag met de kleine bladerdeeg vierkantjes uit de vriezer, maar tegenwoordig heeft Tante Fanny hier een handige oplossing voor. Zuurkool en zalm zijn ongeveer mijn favoriete winterse producten, ik kan geen genoeg krijgen van deze gouden combinatie en ik hoop jullie ook niet :)! Het intense en romige van het roodschimmel kaasje en het frisse van de citroen maakt deze quiche perfect. Zie hieronder mijn ultieme favoriete winter quiche recept: Zalm quiche met zuurkool, venkel en citroen. 

zalm quiche met zuurkool, venkel en citroen www.thelemonkitchen.nl

Zalm quiche met zuurkool 

Dat zalm en zuurkool goed samen gaan was je misschien al wel bekend. Maar de combinatie met venkel en het frisse van de citroen is echt magisch. Deze quiche maak ik maandelijks en elke keer is het weer genieten!

Print

Zalm quiche met zuurkool, venkel en citroen

zalm quiche met zuurkool, venkel en citroen www.thelemonkitchen.nl
  • Author: Jadis Schreuder
Scale

Ingredients

Bereidingstijd: 45 minuten voor 4 personen

  • 1 pak tante fanny bladerdeeg
  • 2 gram boter *om in te vetten
  • 1 biologische citroen
  • 1 pakje zuurkool +_ 250 gram
  • venkel
  • 1 eetlepels bloem *voor in de springvorm van de quiche
  • 500 gram verse zalm (zonder huid)
  • verse bieslook
  • 4 middelgrote eieren
  • 250350  ml verse slagroom
  • 150 gram van een roodschimmel kaasje *verkrijgbaar bij je supermarkt of kaaswinkel

Benodigdheden

  • handrasp
  • oven
  • taartvorm (26 – 28 centimeter)

Instructions

Bereidingswijze zalm quiche met zuurkool, venkel en citroen

  1. Verwarm als eerste de oven voor op 200 °C. Rol de grote bladerdeeg rol (op het bakpapier) uit en gebruik een deegroller om hem iets groter te maken. Vet vervolgens de springvorm goed in en bestrooi de ingevette springvorm met het een klein beetje bloem (zo laat hij later mooi los) en bekleed met het bladerdeeg.
  2. Meng nu de slagroom met de eieren, verse bieslook (klein gesneden of geknipt) en zest van een halve citroen. Pak de zuurkool en houdt heel even onder koud water en laat even goed uitlekken. Anders wordt de quiche te nat.
  3. Snijd vervolgens de zalm in blokjes van 1 bij 1 centimeter en de venkel ook in kleine blokjes. Pak nu de springvorm en leg als eerste de zuurkool onderin, daarop de venkel en als laatste de stukken zalm.
  4. De kaas snijd je nog in hele kleine blokjes en die doe je als laatste toe op je quiche. Schenk nu ei-mengsel over de ingrediënten en pak de bovenste rand van het deeg en vouw als het waren terug over de quiche (zie afbeelding). Bak de quiche in ongeveer 35 minuten (in het midden) van de oven gaar.
zalm quiche met zuurkool, venkel en citroen www.thelemonkitchen.nl
zalm quiche met zuurkool, venkel en citroen www.thelemonkitchen.nl

Opzoek naar nog meer bladerdeeg recepten? Maak dan bijvoorbeeld eens Tarte titan met tomaten, paprika, buffel mozzarella en citroen! Of liever meer inspiratie met zalm en zuurkool? Maak dan eens zalm met zuurkool en gebakken aardappeltjes of een superlekker & frisse zuurkool zalm salade met citroen.

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op FacebookInstagram & Pinterest?