Zalm met kruidenkorst, avocado dip & aardappeltjes

Zalm, ik kan het dagelijks eten. Naast citroen en avocado is deze gezonde vis absoluut mijn favoriet! Sowieso ben ik een visliefhebber, dat zie je ook terugkomen in mijn kookboek. In samenwerking met Freshly Fish heb ik dit zomerse recept gemaakt. Het is een mooi bedrijf waar je een maandelijks een visbox gevuld met verse én duurzame visproducten kan bestellen. Zie hieronder meer over Freshly Fish én het zalm met kruidenkorst, avocado dip & aardappeltjes recept.

Bestel een visbox bij Freshly Fish en zet in een handomdraai een lekkere & gezond gerecht op tafel!

Zalm met kruidenkorst

Zoals hierboven aangegeven gaat mijn voorkeur uit naar zalm uit de oven. Zo krijg je een hele fijne structuur en behoud je de volle smaak en blijven de sappen in de zalm. Op de zalm zit een kruidenkorst van peterselie, citroenzeste én panko (Japans paneermeel). Het geeft net even een lekkere extra bite!

Visbox van Freshly Fish

Freshly Fish is een leuk en ‘fris’ concept, als grote visliefhebber ben ik hier erg enthousiast over. Je krijgt een box aan huis geleverd met een inspiratieboekje met maar liefst 8 lekkere recepten. Het mooie aan Freshly Fish is dat je de visproducten altijd vers opgestuurd krijgt. Op de verpakking kun je de exacte houdbaarheidsdatum van het product vinden. Je kunt dus de vis tot deze datum gekoeld bewaren, als je ze op een later moment wilt eten kan je ze het beste op de dag van ontvangst gelijk invriezen. Wat trouwens ook super is dat de visproducten in bakjes zitten, zodat je ze makkelijk in de oven kan schuiven en dat ze al schoongemaakt, gemarineerd of gekruid zijn.

zalm met kruidenkorst, aardappels en avocado met frisse salade
zalm met kruidenkorst, aardappels en avocado met frisse salade
Print

Zalm met kruidenkorst, avocado dip & aardappeltjes

freshly fish box met zalm en kruidenkorst recept
  • Author: Jadis Schreuder
  • Total Time: 30 minuten en 4 uur in de koelkast
  • Category: vis hoofdgerecht
  • Method: oven
Scale

Ingredients

  • 2 zalmmoten van Freshly Fish 
  • 1 biologische citroen 
  • verse peterselie
  • 20 gram panko
  • 4 aardappels *de lekkerste haal je op de markt 
  • 2 takjes rozemarijn 
  • versgemalen peper & zout
  • 1 rijpe avocado 

Frisse salade 

  • 1 venkel 
  • 2 snack komkommers
  • 1/2 biologische citroen
  • verse peterselie
  • extra vergine olijfolie (de lekkerste die je in huis hebt)

Nodig

  • oven + ovenschaal 
  • handrasp
  • staafmixer of handmixer 
  • kaasschaaf of mandoline 

Instructions

Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht + grill)

  1. Was als eerste de aardappels en snijd ze in gelijke plakken van ongeveer 1 centimeter dik. Laat de schil er aan zitten, dit geeft juist extra smaak en wordt lekker krokant. 
  2. Pak een ovenschaal en doe hier de aardappels in, 2 eetlepels olijfolie, zeste (rasp) van een halve citroen en 2 takjes rozemarijn bij. Strooi er wat versgemalen peper en zout overheen en hussel door elkaar. Zet ongeveer 20 minuten in de oven totdat ze mooi goudbruin worden. 
  3. Maak ondertussen de kruidenkorst, pak een bakje en doe daar de panko, 2 eetlepels olijfolie, fijngehakte peterselie in en meng even. Pak de Freshly Fish zalmmoten en laat ze op hun huidkant liggen in het aluminum bakje. Gebruik een lepel en druk de dit panko mengsel op de bovenkant van de zalm aan. Zodat het mooi blijft zitten en lekker krokant wordt.
  4. Zet als de aardappels 20 minuten in de oven hebben gestaan, de oven terug op 160 graden. Laat de aardappels in de oven staan en zet de zalm nog ongeveer 8-9 minuten in de oven. De kruidenkorst gaat nu wat verkleuren, wordt krokant en de zalm gaart mooi rosé. 
  5. Ga nu verder met de frisse salade. Gebruik een mandoline/kaasschaaf om fijne plakken van de snack komkommers te schaven. Verwijder de onderkant van de venkel en snijd of schaaf ook in dunne plakken. Meng de salade met wat extra vergine olijfolie (de lekkerst die je in huis hebt), geplukte peterselie met wat citroensap en breng op smaak met peper & zout. 
  6. Maak als laatste de avocado dip, gooi de schil en pit weg en doe het vruchtvlees in een bakje. Gebruik de staafmixer om er een gladde ‘mayonaise’ van te maken. Voeg een eetlepel citroensap toe en breng op smaak met zout en peper. 

Keywords: zalm uit de oven, zalm recepten, duurzame vis, Freshly Fish, citroen recepten

Geen rosé liefhebber? Laat de zalm dan een paar minuten langer in de oven staan. Of gebruik een Thermapen of digitale oven thermometer om zeker te zijn van de kerntemperatuur. 

zalm van Freshly Fish met avocado dip en aardappels
Zalm van Freshly Fish met avocado dip en aardappels

Citroen recepten

Ben jij ook gek op zalm met citroen? Sla dan deze afbeelding op in een van je Pinterest borden!

#Samenwerking met Freshly Fish