Zalm in limoen-roomsaus met dille

MEATLESS MONDAY

Het is weer maandag en een perfect moment om jullie wat meer te vertellen over SoFish Fillets Salmon Style. Eten jullie wel eens vegetarisch of kopen jullie wel eens een vegetarisch ‘vlees/vis’ vervanger? So Fine heeft een nieuw product op de markt gebracht wat sinds vandaag exclusief bij de Jumbo ligt. Ik heb het genoegen gehad om met dit product aan de slag te gaan. Zoals jullie vast wel weten ben ik een mega zalmlover en daarom ook erg benieuwd! De zalmmoot is dus 100% plantaardig en volledig dierenleedvrij! Zie hieronder het Zalm in limoen-roomsaus met dille recept. 

Zalm in limoen-roomsaus

Een super lekker recept met (vega) zalm of verse zalm! Zowel voor een vegetarier als een zalm liefhebber een heerlijk gerecht. Zalm in limoen-roomsaus!

So Fine ‘SoFish Fillets Salmon

Ze zijn gemaakt van 100% biologische NON-GMO soja, ze zijn laag in verzadigde vetten, zout en een fijne bron van eiwitten en vezels. Het is een bijzonder product en het kan een mooie vervanging zijn. Uiteraard kan je dit recept ook met ‘normale’ zalmfilet maken! Het recept is super makkelijk om te maken en zit vol met smaak.

Print

Zalm in limoen-roomsaus met dille

  • Author: Jadis Schreuder
  • Total Time: 20 minuten
Scale

Ingredients

  • 4 x SoFish Fillets Salmon Style *of gewone zalmfilet
  • 1 limoen
  • 250 ml kookroom *of sojaroom
  • 2 sjalotjes *in dunne ringetjes gesneden
  • 1 knoflookteentje*fijngehakt
  • verse dille
  • 1/2 glas witte wijn *Chardonnay is lekker erbij

Benodigdheden

  • een sauspan of Le Creuset braad/sauspan
  • handrasp  

Instructions

  1. Als eerste voeg je wat olie in de pan en fruit je de knoflook, sjalotjes en wat verse limoenzest (rasp). Laat even een paar minuten pruttelen en blus dan af met de witte wijn. Voeg vervolgens de kookroom toe en roer even, zet vervolgens zacht om in te koken.
  2. Pak een anti aanbak pan voeg vervolgens wat olie toe en daarna de SoFish Fillets Salmon Style toe. Bak aan beiden kanten bruin en voeg aan de limoen-roomsaus met dille toe.
  3. Laat nog een paar minuten inkoken en dan kan je het gerecht uitserveren!

Serveertip: lekker met bijvoorbeeld verse pasta en wat gewokte spinazie, of bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes!

Vegetarische recepten

Ben jij ook zo op vegetarische recepten zoals deze Zalm in limoen-roomsaus en ben je opzoek naar nog meer inspiratie? Maak dan eens zwarte zwarte bonenburger met citroen, avocado & Tabasco. Of bijvoorbeeld couscous met pompoen en geitenkaas.

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op FacebookInstagram & Pinterest?