Yoghurtbowl met muesli, aardbei & pindakaas
[:nl]Ontbijten doen we allemaal! Of nouja, de meesten. Als je ontbijt, is het belangrijk om de juiste producten te kiezen. Mijn ideale ontbijt is muesli met volle yoghurt, fruit en pindakaas. Pindakaas? Ja dat is echt heerlijk in de yoghurt! Ik houd van de combinatie van hartig en zoet. De volle yoghurt neem ik geregeld van Veco Zuivel. Een biologisch merk waar smaak centraal staat, net zoals bij The lemon kitchen! Dit recept maak je binnen 5-10 minuten en dat is ideaal als je s’ochtends (net zoals ik) altijd haast hebt!
Ontbijt #Vecomorning
Het is belangrijk om in de ochtend goed te ontbijten. Dit zorgt ervoor dat je de juiste voedingstoffen binnenkrijgt. Waardoor je meer energie hebt en je stofwisseling op gang kan komen.

Veco Zuivel

In 1974 is het bedrijf opgezet en in 1988 namen zij, als één van de eersten, de officiële stap naar biologisch. In die tijd was er nog niet veel bekend over biologisch telen. Sinds 1 juni 2009 heeft Vecozuivel in Zeewolde haar nieuwe, mooie, moderne en vooral energiezuinige zuivelfabriek in gebruik genomen. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. De wereld wordt steeds bewuster en duurzaamheid gaat steeds meer centraal staan, daarom is Vecozuivel een echte Hollandse trendzetter!

Muesli met volle yoghurt, fruit en pindakaas

(1 persoon) Bereidingstijd: 5-10 minuten
Ingrediënten:
4 eetlepels Veco Zuivel volle yoghurt (te koop bij supermarkten Dirk, Hoogvliet en Boni)
3 grote aardbeien
1 verse vijg
een handje muesli met noten
een handje verse cranberries
rasp van 1/2 Biologische citroen
1 theelepel pindakaas
Benodigdheden
Handrasp
Bereidingswijze
1. Was de aardbeien, cranberries, vijg en citroen. Snijd vervolgens de aardbeien in dunne plakjes en de vijg in partjes.
2. Voeg de volle yoghurt in een mooi schaaltje en verdeel de cranberry’s, aardbei en de vijgenpartjes erover.
3. Verdeel de muesli over de rest van de. yoghurtbowl. Meng vervolgens met een theelepel de pindakaas door het geheel.
4. Rasp vervolgens de biologische citroen over de yoghurt bowl.
Eetsmakelijk!
Wil je meer proeven van Veco Zuivel? Probeer dan eens ciabatta met citrusboter en oven gegaarde kipfilet![:]