Print

Truffel mac and cheese met citroen

koken met le creuset en maak mac and cheese 'the lemon kitchen

5 from 9 reviews

Scale

Ingredients

  • 1 biologische citroen
  • eetlepel truffelboter (echte truffel en niet chemisch)
  • 100 gram roomboter
  • 100 gram gezeefde bloem
  • 400 gram grote macaroni of schelpen * bestel online!
  • 10 gram verse bieslook
  • 250 ml sojaroom
  • 400 gram geraspte kaas jong of belegen
  • 200 ml soja of normale melk
  • 200 gram pancetta of bacon * kan ook weg gelaten worden

Benodigdeheden

  • Braadpan 24/26 cm van Le Creuset
  • Handrasp

Instructions

 

  1. Laat als eerste de roomboter smelten met zest van 1 citroen, hak of knip met een schaar de bieslook in kleine stukjes. Roer even en strooi de gezeefde bloem erbij, blijf roeren en voeg dan de rest van de bloem toe. Doe nu de room, melk en een theelepel zout, wat zwarte peper erbij tot je een mooie en smaakvolle roux krijgt. Hier ga je de binding mee aan voor de kaassaus.
  2. Kook ondertussen de pasta 7 minuten in water zou zout als de zee (2 minuten korter dan beetgare pasta).
  3. Voeg nu de kaas toe aan de saus en blijf roeren en voeg de bieslook toe.
  4. Als je ervoor kiest om pancetta of bacon toe te voegen, bak dit dan helemaal uit en laat even uitlekken op keukenpapier.

Verwarm de oven voor op 200 graden grill stand

  1. Giet de pasta af en voeg nu een eetlepel van de truffelboter toe en laat het smelten. Roer even zodat alles met een heerlijke truffel geur en smaak bedekt is. Doe nu de pasta bij de kaassaus en roer goed.
  2. Verdeel nu de panka over de mac and cheese voor en extra lekker krokant korstje.
  3. Zet voor ongeveer 10 minuten in de oven, totdat de panka een goud gele kleur heeft gekregen.

Keywords: mac and cheese, truffel, koken met citroen, makkelijke recepten, gezonde recepten