Truffel mac and cheese met citroen

Om te vieren dat ik een trotse ambassadeur van Le Creuset Nederland ben en de feestdagen eraan komen. Mag ik deze bijzondere en prachtige pan weggeven. Hoe je mee kan doen lees je hieronder! Truffel Mac and Cheese met citroen stond al een hele tijd op mijn lijstje om te maken. Want kaas, pasta en citroen zijn een gouden trio! Strucuur, romig en fris samen in een geweldig hap en dan met een extraatje van de truffelboter. Op kantoor én thuis hebben we enorm genoten van Truffel Mac and cheese met citroen. Zie hieronder het recept!

truffel mac and cheese winactie
truffel mac and cheese winactie
Print

Truffel mac and cheese met citroen

koken met le creuset en maak mac and cheese 'the lemon kitchen
  • Author: Jadis Schreuder
  • Total Time: 40 minuten
  • Category: hoofdgerecht
  • Method: koken
  • Cuisine: Italiaans
Scale

Ingredients

  • 1 biologische citroen
  • eetlepel truffelboter (echte truffel en niet chemisch)
  • 100 gram roomboter
  • 100 gram gezeefde bloem
  • 400 gram grote macaroni of schelpen * bestel online!
  • 10 gram verse bieslook
  • 250 ml sojaroom
  • 400 gram geraspte kaas jong of belegen
  • 200 ml soja of normale melk
  • 200 gram pancetta of bacon * kan ook weg gelaten worden

Benodigdeheden

  • Braadpan 24/26 cm van Le Creuset
  • Handrasp

Instructions

 

  1. Laat als eerste de roomboter smelten met zest van 1 citroen, hak of knip met een schaar de bieslook in kleine stukjes. Roer even en strooi de gezeefde bloem erbij, blijf roeren en voeg dan de rest van de bloem toe. Doe nu de room, melk en een theelepel zout, wat zwarte peper erbij tot je een mooie en smaakvolle roux krijgt. Hier ga je de binding mee aan voor de kaassaus.
  2. Kook ondertussen de pasta 7 minuten in water zou zout als de zee (2 minuten korter dan beetgare pasta).
  3. Voeg nu de kaas toe aan de saus en blijf roeren en voeg de bieslook toe.
  4. Als je ervoor kiest om pancetta of bacon toe te voegen, bak dit dan helemaal uit en laat even uitlekken op keukenpapier.

Verwarm de oven voor op 200 graden grill stand

  1. Giet de pasta af en voeg nu een eetlepel van de truffelboter toe en laat het smelten. Roer even zodat alles met een heerlijke truffel geur en smaak bedekt is. Doe nu de pasta bij de kaassaus en roer goed.
  2. Verdeel nu de panka over de mac and cheese voor en extra lekker krokant korstje.
  3. Zet voor ongeveer 10 minuten in de oven, totdat de panka een goud gele kleur heeft gekregen.

Keywords: mac and cheese, truffel, koken met citroen, makkelijke recepten, gezonde recepten

Koken met Le Creuset

De mooie Limited Edition Soirée van Le Creuset (4,2 L) verrast met Hajar prachtige uitstraling al je zintuigen. De iconische gietijzeren braadpan van Le Creuset is nu nog stijlvoller. De Limited Edition Soirée is een feest voor het oog door zijn extravagante design. De rijke kleur Deep Teal, met het voor Le Creuset typerende kleurverloop, is met geometrische gouden ornamenten versierd. De gouden Le Creuset-knop zorgt voor een bijzonder stijlvolle presentatie op tafel. Met deze exclusieve braadpan staat niets meer een geslaagd diner in de weg. Deze pan kan zoals in dit Mac & Cheese recept te zien is ook gewoon de oven in! De pastasoort die ik erbij heb gebruikt zie je op de afbeelding hieronder. 

Le Creuset Kook inspiratie 

Willen jullie nog meer Le Creuset inspiratie? Maak dan bijvoorbeeld eens stoofvlees met speciaalbier, citroen en pastinaak stamppot.

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op FacebookInstagram & Pinterest?

# In samenwerking met Le Creuset Nederland