The Lemon Kitchen recept bij Restaurant M'eat Den Bosch

Op het Minderbroedersplein in Den Bosch zitten twee pareltjes naast elkaar. Restaurant M’EAT en Tappunt, deze restaurants zijn van twee gepassioneerde broers. Afgelopen zomer zat ik hier met een vriendin en was ik verrast door de verfrissende smaken en combinaties. Even later werd ik door Yorick benaderd over een recept van The Lemon Kitchen op de nieuwe menukaart. Een super leuke vraag en wat een eer! Als echte Bosschenaar vind ik het bijzonder om dit soort samenwerkingen aan te gaan in deze bourgondische stad. Lees hieronder meer over wat er bij restaurant M’eat op het menu staat.

Restaurant M’EAT in Den Bosch

Een restaurant wat voornamelijk verse ingrediënten zoals vis, vlees en groente van de (geweldige) Big Green Egg serveert. De naam M’EAT – Bar&Grill is ontstaan door een combinatie van Let’s Meat & Eat. Hip, stoer en lekker tegendraads. Ik ben echt een barbecue lover en vooral gek op de grill en rook smaak. We gingen samen in gesprek over het gerecht van The Lemon Kitchen, wat op de menukaart zou komen. Ik gaf aan het liefst een vis van de BBQ te serveren met mijn favoriete saus: beurre blanc. In overleg zijn we tot een hemels gerecht gekomen. Een heel visje (zeebaars) van de Big Green Egg, geserveerd met een passievrucht beurre blanc, geroosterde groente en Roseval aardappeltjes. Hiervoor mag je mij in de nacht wakker maken! 

Passievrucht beurre blanc

Beurre blanc is een klassieke Franse saus wat ik tijdens mijn Michelin restaurant stage in Brussel voor het eerst heb geproefd. Een pure smaakexplosie! De saus is zacht, romig, fris en verslavend lekker! Zo kwam ik op het idee om hier een variant op te maken met biologische citroen en passievrucht. Samen met de chefkoks ben ik de keuken in gegaan om de saus perfect te krijgen. Benieuwd hoe je deze saus maakt? Zie hieronder het recept! 

Recept passievrucht beurre blanc saus

Bereidingstijd: 25 minuten | 4 personen

Ingrediënten

 • 1/2 biologische citroen
 • 1 sjalotje
 • grote teen knoflook
 • vruchtvlees van 2 passievruchten
 • 100 ml chardonnay of een andere witte wijn
 • 250 gram roomboter (gezouten) aanrader is Lurpak
 • 1 takje rozemarijn
 • 2 takjes tijm

Benodigdheden

 • Steelpannetje
 • Handrasp

Bereidingswijze passievrucht beurre blanc

 1. Als eerste snijd je de sjalot en de knoflook fijn. Zet een steelpannetje op middelhoog vuur en voeg hier een eetlepel olijfolie, fijngesneden sjalot en knoflook, rasp van 1/2 citroen, verse rozemarijn en tijm takjes aan toe. Laat even aanfruiten en voeg 1 eetlepel verse citroensap en de witte wijn toe. Laat nu even inkoken.
 2. Als het geheel tot de helft gereduceerd is (ingekookt) dan voeg je 2 eetlepels room aan de saus toe, het vruchtvlees van de passievrucht en daarna laat je het nogmaals even inkoken. 
 3. Zet nu het vuur laag en als de saus wat minder heet is geworden voeg je de roomboter (in kleine blokjes gesneden) toe. Even roeren en breng de saus vervolgens op smaak met wat citroenrasp, zout en peper.

Wil je ook genieten van The Lemon Kitchen’s gerecht bij Restaurant M’EAT?
Ga dan naar hun website, reserveer telefonisch of loop even binnen!

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?
Wil je nog meer inspiratie met een lekkere vis van de BBQ? Maak dan eens Zeebaars met vers fruit van de BBQ van Grillfun!