Print

Thaise maaltijdsoep met gamba’s en citroengras

thaise maaltijd soep met gamba's en citroengras

5 from 3 reviews

Scale

Ingredients

Benodigdheden

Instructions

  1. Zet de soeppan op middelhoog vuur en voeg de fijngehakte knoflook, grof gesneden uien, een scheut zonnebloem of olijfolie en de helft van de rawit (fijngehakt of in dunne ringetjes). Roer het geheel even en voeg de Tom Yam pasta toe. Laat zacht pruttelen, zodat alle smaken vrij komen. 
  2. Rasp vervolgens de gehele limoen eroverheen en knijp daarna de gehele limoen uit en roer het geheel. Voeg nu de kokosmelk (na ongeveer 15 minuten) toe. Voeg de citroengras toe (even kneuzen of er in snijden met een koksmes) en laat de Thaise maaltijdsoep zachtjes pruttelen.
  3. Ga nu de aardappel in gelijke blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter snijden en snijd ook de kouseband in gelijke stukjes (vergeet niet de uiteinden weg te gooien, deze zijn droog). Voeg nu eerst de aardappel blokjes toe en een halve liter water. Laat minimaal 30 minuten pruttelen en voeg dan de kouseband toe. 
  4. Proef af en toe de soep en voeg naar smaak nog wat extra fijngehakte gember en limoensap toe. 
  5. Als de soep zo goed als klaar en op smaak is, voeg dan pas de gamba’s toe. Ze zijn binnen een paar minuten gaar in de warme soep.
  6. Doe nu ook de glasnoedels in de soep toe en laat je ze binnen een paar minuten garen. 
  7. Nu kan je de soep gaan uitserveren. Vergeet niet (als je het lekker vindt) om de verse koriander en eventueel nog wat extra rawit (pittig pepertje) toe te voegen.
    Smakelijk! 

Serveertip: te pittig voor je? Voeg nog wat extra kokosmelk toe, vervang de glasnoedels voor rijst of drink er een glaasje melk bij.

Keywords: Thaise maaltijdsoep, Thaise soep, Thaise recepten, citroengras, gezonde recepten