Print

Taco’s met Tequila Gamba’s & citroen op de BBQ

5 from 15 reviews

Scale

Ingredients

Ingrediënten voor 2 personen

Lekker voor erbij: 2 maiskolven en kruiden zoals verse koriander

Benodigdheden

Instructions

Bereidingswijze

  1. Verwarm je barbecue / oven (grillstand) voor op ongeveer 200 graden. Maak ondertussen de avocado dip door het vruchtvlees van de avocado met sap van een halve citroen, 1 knoflookteen en 2 theelepels guacamole kruiden te mixen met een staafmixer.  Roer hier een eetlepel yoghurt doorheen.

  2. Was de zoete aardappels af met wat water, dep ze droog en wikkel ze in met zilverfolie. Op deze manier laat je ze poffen en worden ze heerlijk zoet. Zodra je kan leg je de ingewikkelde zoete aardappels in de barbecue tussen de kolen of in de oven, voor minimaal 45 minuten. Ze zijn klaar als je ze makkelijk kan indrukken. 

  3. Ga ondertussen verder met het maken van de ranch dip door de yoghurt te mengen met 2 theelepels Rach dip kruiden, even roeren en doe er wat citroenzeste bij. Breng op smaak met gemalen peper. 

  4. Pak dan de chunky wrap salsa en giet dit in een bakje en meng met de passievruchten. Nu heb je de avocado dip, ranch dip en salsa met passievrucht klaar. Zet de bakjes even afgedekt in de koelkast. 

  5. Snijd de ananas en rode peper in dunne plakken, doe ook in aparte bakjes en zet ook nog even in de koelkast. 

  6. Pak de gietijzeren schaal of ovenschaal en leg hier de gamba’s in, verdeel er wat versgemalen peper en zout over en leg er een stuk citroen bij en doe er de tequila bij en meng even.

  7. Zet in de barbecue / oven voor ongeveer 8 minuten. Gamba’s hebben een korte garingstijd. Meten = weten gebruik een digitale oventhermometer als je zeker wilt zijn dat je gamba’s gaar zijn. Ideale kern temperatuur van gamba’s is ongeveer 60 graden. 

  8. Leg na een paar minuten de tortilla’s op de barbecue of in de oven en haal ze eruit als ze verkleuren en krokanter geworden zijn. Mocht je een taco houder hebben kan je ze buigen en daar in zetten. 

  9. Smeer de taco’s in met de avocado dip, leg de ananas plakken ertussen. Haal de bakjes uit de koelkast en bouw je taco met de rest van de ingrediënten op. Voeg 

  10. naar smaak de hoeveelheid van de sausjes, salsa en peper toe.