Taco’s met Tequila Gamba’s & citroen op de BBQ

Als ik aan Tex Mex eten denk, dan denk ik al vrij snel aan taco’s, Tequila, avocado, pepers en citrus & tropisch fruit. Daarom heb ik deze geweldige en smaakvolle ingrediënten met elkaar in een verrassend recept gecombineerd. Met dank aan Santa Maria, want zij hebben mij een hele leuke Verrasbox toegestuurd met een paar super lekkere producten om iemand mee te verrassen! Zie hieronder mijn hemelse taco’s met tequila gamba’s recept.

Santa Maria Tex-Mex keuken

De Tex Mex keuken is geschikt om eindeloos mee te variëren en verrassende combinaties te maken. Dus dat heb ik gedaan! Afgelopen week heb ik met deze Verrasbox mijn vriend verrast met een ‘Taco Night’ in onze tuin. De gamba’s heb ik gemarineerd met Tequila en samen met de gepofte zoete aardappel in mijn buitenkeuken klaargemaakt. Feestje! Denk aan dronken gamba’s met krokante taco’s (even verwarmd op de EGG/BBQ), romige avocado, fris-zoete ananas, smaakexplosie van passievrucht, gepofte aardappel en het frisse van de citroen dat dit gerecht helemaal afmaakt. Wil jij ook iemand verrassen met deze Verrasbox? Check dan de winactie onderaan!

Taco’s met Tequila gamba’s 

De Tex Mex keuken staat bekend om de Mexicaanse gerechten met een Amerikaans tintje. Het staat bekend om de kleurrijke en redelijk simpele gerechten met gevarieerde ingrediënten, taco’s of quesadilla’s, salsas, pepers en fruitsoorten. Onder het genot van een drankje en een dansje.

taco's met tequila gamba's en citroen zoete aardappel
Taco’s met tequila gamba’s en citroen & zoete aardappel
Print

Taco’s met Tequila Gamba’s & citroen op de BBQ

  • Author: Jadis Schreuder
  • Total Time: 1 uur
  • Category: hoofdgerecht
  • Method: barbecue
  • Cuisine: Mexicaans
Scale

Ingredients

Ingrediënten voor 2 personen

  • Tortilla’s van Santa Maria
  • 1 potje Chunky Wrap Salsa van Santa Maria
  • 2 kleine passievruchten
  • 2 theelepels Guacamole Dip Mix van Santa Maria
  • 1 grote rijpe avocado 
  • grote knoflookteen
  • 1 biologische citroen 
  • American Ranch Dip Mix kruiden van Santa Maria 
  • 4 eetlepels geiten of normale yoghurt
  • 2 kleine zoete aardappels
  • +/- 10 gamba’s
  • 3 eetlepels Tequila
  • ½ ananas 
  • 1 rode peper of jalapeno

Lekker voor erbij: 2 maiskolven en kruiden zoals verse koriander

Benodigdheden

  • Staafmixer
  • Handrasp
  • BBQ/EGG of oven
  • Gietijzeren schaal of ovenschaal 
  • Zilverfolie (voor de zoete aardappel)

Instructions

Bereidingswijze

  1. Verwarm je barbecue / oven (grillstand) voor op ongeveer 200 graden. Maak ondertussen de avocado dip door het vruchtvlees van de avocado met sap van een halve citroen, 1 knoflookteen en 2 theelepels guacamole kruiden te mixen met een staafmixer.  Roer hier een eetlepel yoghurt doorheen.

  2. Was de zoete aardappels af met wat water, dep ze droog en wikkel ze in met zilverfolie. Op deze manier laat je ze poffen en worden ze heerlijk zoet. Zodra je kan leg je de ingewikkelde zoete aardappels in de barbecue tussen de kolen of in de oven, voor minimaal 45 minuten. Ze zijn klaar als je ze makkelijk kan indrukken. 

  3. Ga ondertussen verder met het maken van de ranch dip door de yoghurt te mengen met 2 theelepels Rach dip kruiden, even roeren en doe er wat citroenzeste bij. Breng op smaak met gemalen peper. 

  4. Pak dan de chunky wrap salsa en giet dit in een bakje en meng met de passievruchten. Nu heb je de avocado dip, ranch dip en salsa met passievrucht klaar. Zet de bakjes even afgedekt in de koelkast. 

  5. Snijd de ananas en rode peper in dunne plakken, doe ook in aparte bakjes en zet ook nog even in de koelkast. 

  6. Pak de gietijzeren schaal of ovenschaal en leg hier de gamba’s in, verdeel er wat versgemalen peper en zout over en leg er een stuk citroen bij en doe er de tequila bij en meng even.

  7. Zet in de barbecue / oven voor ongeveer 8 minuten. Gamba’s hebben een korte garingstijd. Meten = weten gebruik een digitale oventhermometer als je zeker wilt zijn dat je gamba’s gaar zijn. Ideale kern temperatuur van gamba’s is ongeveer 60 graden. 

  8. Leg na een paar minuten de tortilla’s op de barbecue of in de oven en haal ze eruit als ze verkleuren en krokanter geworden zijn. Mocht je een taco houder hebben kan je ze buigen en daar in zetten. 

  9. Smeer de taco’s in met de avocado dip, leg de ananas plakken ertussen. Haal de bakjes uit de koelkast en bouw je taco met de rest van de ingrediënten op. Voeg 

  10. naar smaak de hoeveelheid van de sausjes, salsa en peper toe.

Winactie Santa Maria

Ik mag van Santa Maria 5x een Verrasbox weggeven!

Meedoen?

  1. Volg Santa Maria & The Lemon Kitchen op Instagram & Facebook
  2. Meld je aan voor mijn nieuwsbrief 
  3. Laat in een comment hieronder weten wie je met de Verrasbox wilt verrassen en waarom
taco's tequila gamba's santa maria pakket
taco’s tequila gamba’s santa maria pakket

#samenwerking met Santa Maria