Taco’s met krokante bloemkool, frisse koolsla & Chipotle saus

Echt een heerlijk zomers recept! Ik heb een tijd geleden al los het recept van de krokante (popcorn) bloemkool gedeeld. En ik dacht dat het hoog tijd was om ook dit bijpassende recept te delen! Het is een recept waar ik elke keer van ga watertanden. Voor mij heeft het alles wat een lekker Mexicaans recept inzicht heeft. Het is dus krokant, rijk aan smaak, heeft een frisse twist en heeft een pikante nasmaak. Deze Taco’s met krokante bloemkool, frisse koolsla & Chipotle saus heb ik samen met vegetarische cateringbedrijf Krop & Kool bedacht! Zie hieronder het taco’s met krokante bloemkool recept.

Taco’s met krokante bloemkool

Recepten hoeven niet moeilijk te zijn en er hoeft zeker niet altijd vis of vlees in te zitten! Als je een beetje structuur en smaken bij elkaar brengt heb je al vrij snel een feest maaltijd op tafel! Door de krokante bloemkool popcorns mis je absoluut niks. Ik eet sinds een lange tijd meerdere keren per week vegetarisch en ik moet zeggen dat het mij enorm bevalt. Daarnaast zie je ook dat veel vlees eten niet meer van deze tijd is.

 

Taco's met krokante bloemkool, frisse koolsla & Chipotlé saus

Wil je nog een taco recept proberen? Maak dan eens Taco’s met Pulled chIcken en avocado.

Print

Taco’s met krokante bloemkool, frisse koolsla & Chipotle saus

Taco's met krokante bloemkool, frisse koolsla & Chipotlé saus
  • Author: Jadis Schreuder
Scale

Ingredients

Bereidingstijd: 20 minuten voor 2 personen

Ingrediënten

  • 1/2 kool
  • wortel
  • 3 eetlepel yoghurt of geiten yoghurt
  • 1 biologische citroen
  • kruidenzout
  • 4 mais wraps/taco’s/arepa’s *Een arepa is een lekkere soort wrap gebakken van een gekookt maïsmeel-deeg

Chipotle saus

  • 4 eetlepels yoghurt *of geiten yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 2 theelepels Chipotle *Supermarkt of toko’s
  • breng op smaak met zout & peper
  • theelepel biologische citroensap
  • Klik hier voor de ingrediënten van popcorn bloemkool

Benodigdheden

  • Handrasp
  • rasp
  • anti aanbak pan

Instructions

Bereidingswijze

Stap 1. Maak als eerste het recept, popcorn bloemkool klaar.

2. Snijd vervolgens de koolsla in dunne repen, rasp de wortel en meng dit met de yoghurt, sap van en rasp van een halve citroen. Breng dit op smaak met wat kruidenzout en/of zout en peper.
3. Bak de wraps/taco’s/arepa’s even kort, zodat ze wel gaar zijn en een klein beetje knapperig zijn geworden.
4. Maak nu de Chipotle saus door dit te mengen met de yoghurt, wat citroenzest en breng op smaak met kruidenzout en wat extra peper.
5. Smeer ze vervolgens in met de Chipotle saus, verdeel daarna de koolsla eroverheen en als laatste de krokante popcorn bloemkool.
6. Zet de Chipotle dipsaus ernaast zodat je heerlijk kan blijven dippen, als je daar zin in hebt! Ik ben een saus monster dus kan altijd wat extra saus gebruiken.

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?