Spelt pasta met sardines, tomaat, citroen & knoflook

Heerlijke spelt pasta! Het is niet alleen heel erg lekker qua smaak maar het heeft ook nog eens meer structuur én meer vezels. Waardoor je gerecht automatisch gezonder is dan met normale pasta. Dit pasta gerecht heb ik meerdere keren in Sicilië gegeten en werd ook wel Spaghetti Siracusana genoemd. Dit werd met ansjovis of sardines gemaakt. Siracusa is de hoofdstad van de citroen! Deze pasta van Pastaficio is super simpel om te maken en bijzonder smaakvol. Ik heb het recept samengesteld naar mijn eigen smaak en op gevoel gemaakt. Misschien wel mijn nieuwe favoriete pasta gerecht. Zie hieronder spelt pasta met sardines, tomaat, citroen & knoflook!

spelt pasta van pastaficio

Spelt pasta van pastaficio

Spelt pasta

In deze verpakking zit 400 gram spelt spaghetti wat genoeg is voor ongeveer 4 personen. Deze spaghetti zijn makkelijk in gebruik en zijn geschikt voor al je favoriete vlees of vis gerechten. De kooktijd is ongeveer 10 minuten en de pasta hecht goed aan de pastasaus. Deze heerlijke spelt spaghetti zijn op een ambachtelijke manier gemaakt van spelt tarwe.

Hoe kook je pasta perfect?

Alessio een van de eigenaren van Pastaficio is half Italiaans en weet als geen ander hoe je pasta kan koken zoals ze dat in Italië doen. Zet als eerste een grote pan op het vuur en vul deze met warm water. Breng het water aan de kook en voeg er wat zout aan toe. Voeg ongeveer 10 gram zout per 3 liter water toe. Zodra het water kookt kun je de pasta aan het water toevoegen. Hou de pasta goed in beweging terwijl ze langzaam gaar worden, dus blijf roeren! Elke pasta heeft een andere kooktijd dus kijk vooraf goed op de verpakking hoe lang de pasta moet koken. Als de kooktijd verstreken is kun je het beste proeven of de pasta gaar is zoals jij dat lekker vindt. Smaken verschillen namelijk! Giet de pasta af en let op: bewaar een kop met het kookwater. Dit kun je later gebruiken om de pasta wat vochtiger te maken.

Spelt pasta met anchovis, tomaat, citroen & knoflook

Spelt pasta met sardines, tomaat, citroen & knoflook

#Maandelijkse samenwerking met Pastaficio

Print

Spelt pasta met sardines, tomaat, citroen & knoflook

Spelt pasta met anchovis, tomaat, citroen & knoflook
  • Author: Jadis Schreuder
  • Total Time: 30 minuten en 4 uur in de koelkast
  • Category: hoofdgerecht
  • Cuisine: Italiaans
Scale

Ingredients

  • 1 pak spelt spaghetti (Bestel online!)
  • 4 sjalotjes
  • 120 gram sardines of ansjovis in olijfolie (en citroen)
  • 200 ml passata (San Marzano of bijvoorbeeld Mutti)
  • verse basilicum
  • 2 knoflook tenen
  • 1 biologische citroen
  • theelepel vers gemalen zwarte peper

Nodig

  • handrasp
  • kookpan
  • anti aanbak pan

Instructions

Bereidingswijze Spelt spaghetti met sardines

  1. Kook als eerste de pasta beetgaar in 8 minuten. Dit is een grove pasta, dus heeft iets langer nodig. Daarnaast wil je dat de pasta nagaart in de saus aan het einde.
  2. Zet een anti aanbak pan op middelhoog vuur, maak het blik met sardines open en voeg een deel (2 eetlepels ongeveer) van de olie in de pan. Voeg hier de fijngehakte knoflook, gesnipperde ui en zest van 1 citroen aan toe.
  3. Fruit dit even aan en voeg dan de sardines toe en de passata. Roer even en zet het vuur iets zachter, zodat alle smaken goed kunnen in trekken. Voeg een theelepel vers gemalen zwarte peper aan de saus toe.
  4. Als de pasta beetgaar is giet je hem af en bewaar ongeveer 4 eetlepels kookvocht hiervan. Voeg dit samen met de pasta toe aan de saus, roer even en laat nog 5 minuten zacht pruttelen.
  5. Serveer de pasta met een stuk citroen, die kan je naar smaak nog aan de pasta toe voegen.

Keywords: spaghetti, pasta recepten, recepten met citroen, Italiaanse recepten, makkelijke recepten, spelt pasta

Kans maken op 2x een Spelt Pasta Pakket?

  • Meld je aan voor de nieuwsbrief
  • Laat in een reactie hieronder weten waarom je dit pakket van Pastaficio wilt winnen

#Maandelijkse samenwerking met Pastaficio

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?