Spaghetti met Parmigiano Reggiano & citroen

Een mega simpel spaghetti recept waar ik elke keer weer van geniet. Alweer het derde pasta recept in samenwerking met Pastaficio! Sinds we Parmigano Reggiano uit Italië ontdekt hebben willen we eigenlijk geen ander meer. Deze kaas is lang gerijpt, korrelig, heeft zout kristallen en is een bom aan smaak. Perfect dus! Onlangs waren we samen in Noord-Italië in de buurt van Venetië en daar zijn we langs een lokale kaasboer gegaan en hebben we maar liefst 3kg van deze hemelse kaas meegenomen! Haha! Ben jij nou ook benieuwd naar het Spaghetti met Parmigano Reggiano & Citroen recept? Lees dan hieronder verder.

Parmigiano Reggiano

Dit is een bijzondere kaas wat een keurmerk met zich mee draagt en oorspronkelijk uit de regio Parma komt. Net zoals de hemelse Parmaham. Deze kaas mag alleen verkocht worden als er in de korst Parmiagano Reggiano geschreven staat. Dit is te herkennen aan de bolletjes vormige letters. Het is eigenlijk ‘de’ kaas waar de Italianen trots op zijn.

Spaghetti met Parmigiano Reggiano & citroen 'The Lemon Kitchen

Spaghetti met Parmigiano Reggiano & citroen ‘The Lemon Kitchen

Spaghetti met Parmigiano Reggiano & citroen

Bereidingstijd 20 minuten voor 2 personen

Ingrediënten

 • 1 grof stuk Parmiagno Reggiano *haal je bij de kaasboer of in Italië!
 • 1 biologische citroen
 • Spaghetti voor 2 personen *Kijk eens voor kwaliteit pasta bij Pastaficio
 • Zwarte peper *Naar smaak toevoegen
 • 2 eetlepel olijfolie *De lekkerste die je in huis hebt
 • Verse basilicum

Benodigdheden

 • Handrasp
 • Kook & Anti aanbak pan
Spaghetti met Parmigiano Reggiano & citroen 'The Lemon Kitchen


Spaghetti van Pastaficio

Bereidingswijze

 1. Als eerste zet je een pannetje met water op het vuur en breng je het aan de kook. Voeg wat zout en olie toe, zodat het water op smaak komt. De olie zorgt ervoor dat de pasta niet aan elkaar vast plakt.
 2. Voeg hier de pasta aan toe en kook het al dente (beetgaar). Let op: als de pasta beetgaar is, giet je het af maar bewaar ook wat (ongeveer 1 glas) kookvocht!
 3. Pak een anti aanbak pan en voeg hier de pasta inclusief wat kookvocht aan toe en rasp naar smaak de Parmiagano Reggiano eroverheen tot dat er een lichte saus ontstaat. Voeg vervolgens nog wat citroenzest toe en druppel er wat van je lekkerste olijfolie overheen.
 4. Breng op smaak met wat zwarte peper, citroensap en verse basilicum.

Let op: je hebt dus geen extra zout nodig omdat je dit al aan het kookvocht heb toegevoegd en de Parmiagno Reggiano is zout genoeg. Wil je er groente bij? Serveer er dan een frisse rucola salade bij.

Ook zo gek op pasta net als ik? Maak dan eens pasta di nonna!

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?