sous-vide gegaarde wortel

Sinds kort heb ik een sous-vide apparaat in huis en ik kan er geen genoeg van krijgen. Je kan er werkelijk waar van alles in maken en naast boterzachte vis is groente ook mijn favoriet. Daarom heb ik wortel, knoflook & citroen met verse kruiden gegaard en dit was toch weer een hapje hemel. Door het sous-vide apparaat krijgen de producten zo’n lekkere smaak. Dit komt doordat alle sappen dus samen garen en erin blijven zitten en als een harmonie samenwerken. Zie hieronder het sous-vide gegaarde wortel, knoflook & citroen recept!

sous-vide gegaarde wortel met knoflook en citroen
sous-vide gegaarde wortel met knoflook en citroen

Sous-vide gegaarde wortel

Garen in een sous-vide apparaat is onbetaalbaar lekker! Sous-vide gegaarde wortel, knoflook & citroen maak je makkelijk zelf. Wil je er ook een aanschaffen? Klik dan hier! Als je eenmaal dit apparaat in huis hebt, ga je er vast net zo vaak mee aan de slag als ik! Het is niet alleen ontzettend lekker, ook de vitamines en andere voedingstoffen blijven veel meer aanwezig.

sous-vide gegaarde wortel met knoflook en citroen
sous-vide gegaarde wortel met knoflook, citroen en oregano
Print

Sous-vide gegaarde wortel, knoflook & citroen

sous-vide gegaarde wortel met knoflook en citroen
 • Author: Jadis Schreuder
Scale

Ingredients

 • 200300 gram geschilde bospeentjes of wortels
 • 1/2 biologische citroen
 • 23 knoflook tenen
 • verse oregano of andere Italiaanse kruid
 • 1 eetlepel roomboter (gezouten is heel lekker)
 • snuf zout en peper of kruidenzout!
 • Benodigdheden
 • handrasp
 • sousvide apparaat *bestel hier! 

 

Instructions

 1. Verwarm de sous-vide apparaat naar 90 graden.
 2. Schil de wortels en halveer zo nodig, ze moeten wel in de zak passen en nog dicht kunnen.
 3. Pak een vacuüm zak en doe daar de wortels, 2-3 hele knoflook tenen, 3 plakjes citroen, verse oregano en 1 eetlepel roomboter in. Strooi er nog een snuf zout en peper of wat kruidenzout overheen.
 4. Zet het seal apparaat klaar en leg de zak zo neer dat je hem makkelijk kan dicht maken én vacuüm kan laten trekken.
 5. Als de juiste temperatuur bereikt is doe je de gevacumeerde zak in het sous-vide apparaat en zet je een timer op 30 minuten.
 6. Haal na 30 minuten de zak eruit. Knijp even in de wortel als het wat kan induwen is de wortel gaar. En knip de bovenkant er af en doe alles wat er in de zak zit op een mooi bord of schaal.Tip: ga gelijk eten anders koelen de wortels af.

Meten = weten bij vis en vlees gebruik je een sous-vide Thermapen om de kerntemperatuur te meten, bij groente is dat net anders en is het vooral hoe je het zelf lekker vindt. De een houdt van een hele zachte wortel en de ander heeft liever nog een bite.

sous-vide gegaarde wortel met knoflook, citroen en oregano

Thermapen Nederland

Wist je dat de handige keuken producten van Thermapen Nederland, zoals de Thermapen Professional en digitale oven thermometer ook te bestellen zijn via Bol.com & Fonq! En de komende tijd ben ik ook een trouwe ambassadeur van dit prachtige merk. En deze onmisbare keuken tools zie je zelfs terugkomen in mijn kookboek. Zo gebruikte ik om zalm te garen de digitale oven thermometer en ook om een perfect & sappig kippetje te krijgen.

Serveertip: dit groente bijgerecht is heerlijk bij een stukje vis, maar ook met al dente spaghetti!

#samenwerking met Thermapen Nederland