Sous-vide gegaarde witvis met knoflook & citroen

Zolang The Lemon Kitchen bestaat (alweer 2 jaar) werk ik geregeld samen met Thermapen Nederland. Een mooi bedrijf dat de belangrijkste apparatuur in de keuken verkoopt voor gepassioneerde thuiskoks. Deze keer ben ik met een sous-vide apparaat aan de slag gegaan. Waarbij ik dus langzaam witvis gegaard heb. Zie hieronder hoe je dit apparaat kan winnen én hoe je sous-vide gegaarde witvis met knoflook & citroen heel makkelijk zelf maakt.

sousvide gegaarde witvis met knoflook en citroen
sousvide gegaarde witvis met knoflook en citroen

Thermapen Nederland

Wist je dat de producten van Thermapen Nederland, denk aan die Thermapen Professional en digitale oven thermometer ook te bestellen zijn Bol.com & Fonq. En de komende tijd ben ik ook een trouwe ambassadeur van dit prachtige merk en zie je deze onmisbare keukentools zelfs terugkomen in mijn kookboek.

sousvide gegaarde witvis met knoflook en citroen
sousvide gegaarde witvis met knoflook en citroen
Print

Sous-vide gegaarde witvis met knoflook & citroen

sousvide gegaarde witvis met knoflook en citroen
  • Author: Jadis Schreuder
  • Total Time: 30 minuten
  • Category: voorgerecht
  • Method: sous-vide
  • Cuisine: Italiaans
Scale

Ingredients

  • +/- 150 gram witvis (zeebaars of dergelijke van de visboer)
  • 1/2 biologische citroen
  • 23 knoflook tenen
  • verse oregano
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • snuf zout en peper of kruidenzout!

Benodigdheden handrasp sousvide apparaat *bestel hier! 

Instructions

  1. Verwarm de sous-vide apparaat naar 50 graden. Pak een vacuüm zak en doe daar de witvis, hele knoflook tenen, 3 plakjes citroen, verse oregano en twee eetlepels extra vergine olijfolie in. Voeg nog een snuf zout en peper toe.
  2. Zet het seal apparaat klaar en leg de zak zo neer dat je hem makkelijk kan dicht maken én vacuüm kan laten trekken.
  3. Als de juiste temperatuur bereikt is doe je de gevacumeerde zak in het sous-vide apparaat en zet je een timer op 20 minuten.
  4. Haal na 20 minuten de zak eruit, knip de bovenkant er af en doe alles wat er in de zak zit op een mooi bord of schaal. Tip: ga gelijk eten anders koelt het af.

Meten = weten Je kan even checken of de vis de juiste gaarheid heeft gekregen door de sous-vide Thermapen in de zak te doen en even de temperatuur van de vis te meten, als hij tussen de. 45-50 graden is. Is de vis perfect gegaard.

Sous-vide gegaarde witvis

Wat is nou eigenlijk een sous-vide apparaat? Dit is een apparaat wat in de meeste restaurant keukens niet weg te denken is. Het zorgt ervoor dat je ingrediënten langzaam garen in warm water, zonder dat ze direct iets anders aanraken. Daarnaast garen de ingrediënten in hun eigen smaken en sappen. Waardoor de smaak zeer lekker en exclusief blijft.

sousvide gegaarde witvis met knoflook en citroen
sousvide gegaarde witvis met knoflook en citroen

Win een sous-vide apparaat!

Benieuwd hoe je dit fantastische sous-vide pakket kan winnen?
(Pakket: Sous-vide apparaat, seal apparaat, sous-vide thermapen & vacuüm zakken)

  • Wij zouden het leuk vinden als je een recept met ons deelt wat je graag in een sous-vide apparaat zou willen maken of proberen.
  • Volg @thermapenederland & @thelemonkitchennl (Facebook & Instagram)
  • Laat in een reactie hieronder weten of je mee doet en meld je gelijk aan voor de nieuwsbrief.
sousvide gegaarde witvis met knoflook en citroen
Winactie! Sous-vide pakket

Zoek je nou nog meer mooie recept inspiratie? Dan raad ik je aan om het kookboek SOUS-VIDE van Bas Robben te bestellen. Echt een aanwinst!

#samenwerking met Thermapen Nederland