Snelle doperwten risotto met gebakken rode mul

Een gezonde en snelle doperwten risotto met gebakken rode mul heb ik speciaal gemaakt voor de prachtige magazine Vis Culinair die een paar weken geleden uit is gekomen. Het andere recept wat ik binnenkort met jullie zal delen heeft zelfs de cover gehaald!  Het idee van een knalgroene risotto zat al een tijdje in mijn hoofd en hij is ook nog eens superlekker! Wist je dat april de maand van de Rode Mul is?

Snelle doperwten risotto

Een recept wat ik gemaakt heb in samenwerking met een mooi visbureau! Want als grote visliefhebber deel ik maandelijks een nieuw vis recept. Deze doperwten risotto past super goed bij de bijzondere smaak van deze rode mul. De mul is een bijzonder soort uit de familie van de zeebarbelen. Die vooral voorkomt in het oosten van de Atlantische oceaan, de Middellandse Zee en de Zwarte Zee. Daarnaast heeft deze vis soort ook nog eens een prachtige rode kleur. Tijdens het bakken wordt de kleur wel iets minder intens, maar toch prachtig!

Print

Snelle doperwten risotto met gebakken rode mul

Snelle doperwten risotto met gebakken rode mul 'The Lemon Kitchen
  • Author: Jadis Schreuder
  • Total Time: 35 minuten
  • Category: hoofdgerecht
  • Method: bakken
  • Cuisine: Italiaans
Scale

Ingredients

  • 4 rode mulfilets *verkrijgbaar bij de visboer of groothandel
  • 300 gram diepvries doperwten
  • 1 biologische citroen
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 0,5 liter groentebouillon (1 blokje)
  • 300 gram orzo/riso pasta
  • 2 knoflooktenen
  • 1 stuk Parmezaan (hoeveelheid naar smaak)
  • 2 sjalotjes
  • 1 glas witte wijn (Chardonnay)
  • 150 gram zeekraal

Benodigdheden

  • Handrasp en/of zesteur
  • Steelpan
  • Anti aanbak pan

Instructions

Bereidingswijze snelle doperwten risotto met gebakken rode mul

  • Snijd als eerste de sjalotjes in dunne ringen en hak de knoflook fijn. Zet een anti aanbakpan op middelhoog vuur en voeg hier 2 eetlepels extra vergine olijfolie, sjalotjes, knoflook en de orzo/riso aan toe. Roer het geheel even.
  • Blus vervolgens af met een glas witte wijn, als het gaat inkoken voeg je  +/- 0,5 liter groentebouillon toe (de orzo pasta moet net onder water staan) en laat het geheel even inkoken. Blijf wel roeren.
  • Zet een steelpan met water en een snufje zout op hoog vuur en voeg hier de diepvries doperwten aan toe. Kook ze 5 minuten tot ze gaar zijn en giet ze af. Voeg twee eetlepels extra vergine olijfolie en 1 eetlepel citroensap toe. Pureer ze met een staafmixer, tot je een gladde massa krijgt.
  • Als de orzo/riso na +/- 10 minuten bijna gaar is en het water zo goed als verdampt kan je de doperwtenpuree er rustig doorheen roeren. Voeg nog wat vers geraspte parmezaan naar smaak toe. Zo krijg je een smeuïge, snelle en gezonde risotto!
  • Bak als laatste de rode mul in een anti aanbak pan met boter of olijfolie.
  • Pak diepe borden en schep hier de snelle doperwten risotto in, leg er wat verse zeekraal op en als laatste de gebakken rode mul. Serveer met een schijfje citroen.

Keywords: Italiaanse recepten

Smakelijk!

Vis recepten

Ook zo gek op rode mul of andere vis recepten? Maak dan eens wrap met zalm, avocado en paprika!

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op FacebookInstagram & Pinterest?

# Samenwerking met Nederlands Visbureau