Snelle avocado dip met citroen

Avocado’s doen mij altijd denken aan vroeger. Mijn passie voor lekker eten is daar eigenlijk een beetje ontstaan, mijn oma maakte vroeger toen ik klein was al avocado puree/guacamole met een beetje citroen, knoflookteentje en Herbamare (biologisch) kruidenzout. Op een geroosterde zuurdesem boterham of ciabatta. De combinatie met citroen vond ik toen al zoó lekker. Als we vroeger naar het zwembad gingen mocht ik altijd kiezen tussen chipjes of avocado dip. Ik koos voor avocado dip met toast. Voor een kind natuurlijk een beetje ongewoon, maar mijn passie voor lekker eten was toen al overduidelijk. Snelle avocado dip met citroen staat zo op tafel!

Avocado lover

Dit is misschien wel het simpelste recept wat op de website staat en is binnen 5 minuutjes klaar, maar ik wil het jullie niet ontnemen! Deze keer heb ik Sal de Ibiza gebruikt met kruiden om de dip op smaak te brengen! Niet in huis? Gebruik dan andere kruidenzout, zoals de Herbamare. Gewoon verkrijgbaar bij de grotere supermarkten!

Hoe zie je nou dat een avocado rijp is?

Mijn tactiek? Als je het zwarte/bruine knopje er voorzichtig afhaalt en hij is daaronder fel groen en voelt zacht aan, dan zou hij perfect moeten zijn! Het blijft toch een risico. Daarom koop ik ze van Eat me of bij de EkoPlaza.

Avocado dip met citroen 'The Lemon Kitchen

Avocado dip met citroen ‘The Lemon Kitchen

Snelle avocado dip met citroen

Bereidingstijd (2 personen) | 5 minuten

Ingrediënten

  • 1 rijpe avocado (aanrader om Eat Me te kopen voor de juiste kwaliteit of bij de EkoPlaza)
  • 1/2 biologische citroen
  • snuf kruidenzout of Sal de Ibiza
  • snuf witte peper (gemalen of grof)
  • 1 klein knoflook teentje (fijn geperst/gehakt)

Benodigdheden

  • handrasp
  • knoflookpers of koksmes

Bereidingswijze

1. Snijd de avocado rondom in en draai vervolgens beiden kanten de andere kant op dan krijg je hem zo los. Je kan met een lepel alles eruit halen maar als je met je hand knijpt dan komt ook zo het vruchtvlees los.
2. Voeg vervolgens de citroenrasp, citroensap (van een 1/2 citroen), fijn geperste/gehakte knoflook, kruidenzout en witte peper toe.
3. Prak alles met de vork fijn en meng met de ingrediënten. Wil je liever een gladde massa? Gebruik dan een staafmixer.

Tip:

Serveer met toast, ciabatta of bij een lekker Mexicaans gerecht!
Liever geen knoflook? Zonder is ook heerlijk!
Volg je The Lemon Kitchen al op Social Media?
Klik dan hier voor Facebook! Instagram!

Ben je gek op avocado? Maak dan eens avocadohummus me gegrilde groente!