SIMPEL kookboek van Yotam Ottolenghi

LEMON LOVE 
Als mega citroenen fan, ben ik natuurlijk helemaal weg van dit nieuwe kookboek SIMPEL! Een kookboek wat draait om simpele recepten met een frisse twist. Yotam Ottolenghi is een van mijn favoriete chefs en zijn kookstijl is al jarenlang een inspiratiebron voor mij. Net zoals bij The Lemon Kitchen, staat bij Ottolenghi een goede smaakbalans centraal. Dit creëer je met een fris element. Ik eet het liefste gerechten waar een fijne balans van zoet, zout, zuur (fris), bitter en soms wat pittigs in zit.  De vormgeving van het boek is bijzonder mooi, de citroenschil (zestlaag) is duidelijk zichtbaar, waardoor er een interessante 3D effect ontstaat. Als je met je vinger over het boek gaat, voelt het als een echte citroen! Ben je ook benieuwd wat voor lekkere recepten er allemaal in dit SIMPEL kookboek staan? Dan heb ik leuk nieuws! Ik mag namelijk 2x een SIMPEL kookboek weggeven! Onderaan het artikel zie je hoe je met deze winactie meedoet.

SIMPEL – Yotam Ottolenghi

Hoe bedoel je simpel? Ja de eenvoud van verse ingrediënten en bereidingswijze komen in dit boek helemaal samen. Yotam legt uit hoe je op een makkelijke manier, heel lekker kan eten. Het kiezen voor verse ingrediënten en de juiste is essentieel. Bij Yotam Ottolenghi komt er nooit een saai gerecht voorbij. Hij staat bekend om zijn sexy, sprankelende en kleurrijke gerechten. Op de foto zie je een prachtig bloemkool gerecht wat mij enorm aanspreekt. Het is inderdaad simpel een hele bloemkool, boter, olijfolie, citroen en wat zeezout. En voordat je het weet ben je aan het watertanden.. Nou ga ik samen met mijn vriend in december naar Londen, dus ik zal zéker bij minimaal een van zijn plekjes te vinden zijn!

SIMPEL kookboek Yotam Ottoglenghi www.thelemonkitchen.nl

SIMPEL kookboek van Yotam Ottoglenghi

Yotam Ottolenghi- inspiratiebron

Het is een inspirerende man, waar de passie voor mooi eten van af spat. Samen met zijn zakenpartner Sami Tamimi runt hij een aantal zeer succesvolle traiteurszaken onder de naam Ottolenghi en restaurant Nopi in Londen. Ottolenghi’s inspiratie is afkomstig van zijn mediterrane achtergrond en zijn enorme liefde voor verschillende ingrediënten, waarvan v vooral groente en citroen. Ondanks dat hij geen vegetariër is, mis ik bij zijn recepten vlees noch vis. Zijn spannende, uitgesproken smaken en frisse combinaties zijn aanstekelijk! Wist je dat Yotam Ottolenghi ook al de bestseller ‘Plenty’ (geheel vegetarisch kookboek met groente in de hoofdrol) ontwikkeld heeft!? Die heb ik al jaren in huis. Behalve kookboeken schrijft hij trouwens ook wekelijkse populaire column in The Guardian.
Wil jij nou ook deze gele eye-catcher winnen? Doe dan mee!

WINACTIE – Simpel van yotam ottolenghi

  1. Laat in een reactie hieronder weten wat je zo aanspreekt aan dit boek en waarom je hem wilt winnen. 
  2. Volg The Lemon Kitchen op Facebook & Instagram!
    * Binnenkort worden de twee winnaars bekend gemaakt! Ik ga alvast wat receptjes uitproberen.