Salade met mozzarella, perzik, Parmaham en citroenolijfolie

HEMELSE ITALIAANSE OLIJFOLIE

De warme dagen komen er weer aan en ik heb zin in een salade met mozzarella, perzik, Parmaham en citroenolijfolie. Zoals jullie misschien wel weten ben ik gek van Italië en alles wat met dit romantische land te maken heeft. Ik kwam laatst in contact met San Mauro een Italiaans merk, wat staat voor kwaliteit en smaak. Deze kernwaarden spreken mij natuurlijk enorm aan. Zie hieronder wat meer informatie over het merk en het recept met de Olio San Mauro met Sorrento citroenen!

San Mauro | Olio extravergine di oliva | Limone di Sorrento

In het gebied langs de Amalfitaanse kust groeien de Sorrento citroenen. Ze zijn bekend vanwege hun dikke bobbelige aromatische schil (zest). Ze worden lokaal vooral gebruikt om er Limoncello van te maken. San Mauro gebruikt deze citroenen om er novolio al Limone di Sorrento van te maken (deze hemelse olijfolie). Het gele van de citroen wordt met de hand geschild en is in de olie gelegd. Als de essentiële citroenolie door de olijfolie is opgenomen wordt de olie gefilterd. Het resultaat is een frisse zachte citroenolijfolie met een heerlijke citroensmaak en geur. Je kan alle kanten op met deze olijfolie!

citroenolijfolie www.thelemonkitchen.nl

San Mauro olijfolie met sorrento citroenen

San Mauro producten

Buiten het feit dat dit een prachtig product is verkopen ze ook nog andere producten. Waaronder Aceto Balsamico Di Mosto Cotto, een stroperige balsamico. Nocciola Romana Spalmabile dolce (een hazelnootpasta). Deze hazelnoten en olijven groeien boven het gebied van Rome. San Mauro is het het bedrijf van de Nederlandse Alie Doorten. Ze heeft een grote passie voor Italiaanse culinaire tradities. Ze verblijft steeds vaker in Italië, waardoor ze Ad sinds juni verantwoordelijk heeft gemaakt voor de Benelux.

Salade met mozzarella, perzik, Parmaham en citroenolijfolie

Bereidingstijd: 20 minuten | 2 personen 

Ingrediënten

 • +/- 3 eetlepels Novolio al  Limone de Sorrento (citroenolijfolie)
 • 2 Perziken of nectarines
 • 1 Biologische citroen (verkrijgbaar bij de EkoPlaza of groenteboer)
 • 1/2 komkommer
 • buffel mozzarella
 • 4 plakken Parmaham
  snuf zout & peper

Benodigdheden

 • Zesteur en/of handrasp
 • Grillpan/plaat

Bereidingswijze

 1. Voeg als eerste wat Novolio al Limone de Sorento (olie) toe in de grillpan en laat even warm worden. Snijd vervolgens de perzik in plakken (zoals op de foto te zien is). Leg nu de perziken met de binnenkant in de pan.
 2. Houd vervolgens de perziken in de gaten, dat ze niet te snel grillstrepen krijgen. Het is lekker als de perzik wat zachter wordt. 
 3. Snijd nu de komkommer in lange dunne repen en snijd vervolgens er kleine blokjes van (1/2 cm bij 1/2 cm). 
 4. Leg nu de salade op een mooie schaal en verdeel hier de Parmaham, komkommer, gegrilde perzik overheen en pluk wat van de buffel mozzarella. Verdeel daarna over de salade.
 5. Meng vervolgens de Olio San Mauro Saluti Da Sorrento met wat citroenrasp en besprenkel over de salade. Breng als laatste de salade op smaak met wat zout en peper. 

coffeelab jadis schreuder www.thelemonkitchen.nl

Serveertip: lekker met wat brood uit de oven. 

WINACTIE (Winnaars zijn bekend) – Devina, Laurie & Bodiëlle Bedankt voor jullie creatieve ideeën!

Kan je niet wachten!? Bekijk dan de verkooppunten hier en bestel!

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?
Gek op salades? Maak dan eens wilde tomaten salade!