Quessadilla met avocado en chipotle

Dit recept was een spontaan idee! Ik ben gek op alles wat krokant is, in combinatie met kaas, avocado en iets pikants. Chipotle is een van mijn favoriete sauzen en past echt mega goed bij dit recept. Ik heb gekozen om geitenkaas toe te voegen, in combinatie met cherrytomaatjes, avocado en wraps is heer-lijk! Zie hieronder het Quessadilla met avocado en chipotle recept. 

Wat is Chipotle?

Dit is een gerookte Jalapeńopeper. De Chipotle wordt als ingrediënt gebruikt, vooral in de Mexicaanse keuken en komt oorspronkelijk uit midden & zuid Mexico. De peper is vrij heet en scoort op de scovilleschaal ‘pittigheid meter’ tussen de 3.000/10.00 (wat licht pittig is). Een Madame Jeanette peper scoort namelijk tussen de 100.000/350.000. De chipotle wordt gedroogd en verliest dan ongeveer 90% van hun gewicht. Het woord chipotle betekend gerookte chilipeper. 

chipotles www.thelemonkitchen.nl

Jalapeño pepers

chipotle saus www.thelemonkitchen.nl

chipotle saus 

Quessadilla met avocado, geitenkaas en chipotle

Bereidingstijd: +/- 20 minuten | 2 personen

Ingrediënten

 • 2 Wraps (volkoren/meergranen/spelt is ook lekker)
 • 1 biologische citroen
 • 2 Eetlepels Chipotle saus (verkrijgbaar bij meerdere supermarkten bij het Mexicaanse schap gedeelte)
 • 1 rijpe avocado (Eat me is een aanrader)
 • 200 gram cherrytomaatjes (aanrader honingtomaten of rivolo)
 • 2 eetlepels romige geitenkaas van President Rondéle (Créme fraîche kan ook)
 • 1/2 zakje geraspte geitenkaas (gewone kaas kan ook)

Benodigdheden

 • Anti aanpakpan
 • Handrasp
 • Pizza snijder

Bereidingswijze Quessadilla met avocado en chipotle

 1. Halveer als eerste de cherrytomaatjes en snijd de avocado in gelijke blokjes. Pak vervolgens 2 wraps en leg ze open. Smeer de linker wrap in met de romige geitenkaas en leg hier vervolgens de cherrytomaatjes en de avocado overheen.
 2. Smeer vervolgens de andere wrap lichtjes in met de chipotle saus en bestrooi de bedekte wrap met de geraspte geitenkaas en voeg hier wat verse citroenrasp (zest) aan toe. 
 3. Knijp een beetje van de citroensap over het geheel en breng op smaak met wat peper. Zout is niet nodig zit al genoeg in de kaas en de chipotle saus. Leg vervolgens de wrap met chipotlesaus op de andere wrap zodat het een pakketje wordt. 
 4. Zet een anti aanbak pan op middelhoog vuur en voeg hier wat olijfolie aan toe en besmeer eventueel de wrap er een klein beetje mee in. Leg voorzichtig de quessadilla in de pan en houd in de gaten wanneer het knapperig is geworden. Draai vervolgens voorzichtig met 2 langwerpige spatels om en bak nog even aan de andere zijde. 
 5. Haal de quessadilla uit de pan en snijd vervolgens met een pizza snijder of een goed scherp mes er driehoeken van. Serveer de Quessadilla met avocado en chipotle, lekker met wat extra chipotle saus en wat verse kruiden zoals koriander of tuinkers.
  Smakelijk!