Popcorn bloemkool met citroen & zoete aardappelmeel

Zoals jullie weten ben ik gek op alles wat maar krokant is, deze popcorn bloemkool met citroen is watertandend lekker. Het is super krokant, lekker, smaakvol en verrassend door de groente. In Florida heb ik vorig jaar popcorn chicken op, súper krokante kip met een mooie oranje kleur wat met zoete aardappelmeel gepaneerd is. Echt een uitvinding! Eenmaal terug in Nederland ben ik ermee aan de slag gegaan en heb ik zoete aardappelmeel in huis gehaald voor mijn krokante kip. Ben jij ook gek op krokante hapjes/snacks en wil je dat eens in een vegetarische variant proberen? Bekijk dan het recept hieronder!

Zoete aardappelmeel, wat is dat?

Een meel gemaakt van gedroogde zoete aardappels. Het is van kleur licht oranje en qua smaak wat zoeter dan normaal meel. Je koopt het bij Holland & Barrett of de toko (goedkoper). Met zoete Aardappelmeel kan je echt van alles maken van zoet tot hartig! Zoete aardappels zorgen overigens niet voor een insulinepiek, dat komt doordat ze een lage glycemische index hebben. Verder is het vegetarisch, veganistisch & glutenvrij.

Popcorn bloemkool met citroen & zoete aardappelmeel

Bereidingstijd: 30 minuten voor +/- 20 stuks

Ingrediënten

 • 5 eetlepels zoete aardappelmeel *Toko of Holland & Barrett
 • 1 biologische citroen
 • 1 middelgrote bloemkool
 • 2 eieren of vegan eiwit!! *te koop bij bio winkels en online
 • handje vol Panko *Aziatisch paneermeel

Benodigdheden

 • frituurpan of een steelpannetje
 • handrasp

Bereidingswijze Popcorn bloemkool met citroen & zoete aardappelmeel

 1. Snijd als eerste de groene bladeren en de stronk van de bloemkool. Vervolgens snijd je de bloemkool in kleinere stukjes, zodat je gelijke bloemkoolroosjes krijgt.
 2. Pak 3 bakjes waarin je per bakje ei (even mengen), Panko & zoete aardappelmeel verdeeld. Voeg aan het Panko bakje 1 eetlepel zoete aardappelmeel en rasp van een halve citroen toe. Aan het bakje met de twee gemengde eieren voeg je wat zout & peper voor extra smaak toe.
 3. Zet de frituurpan aan of het pannetje met frituurvet/zonnebloem olie. Pak vervolgens een lage bak en zet deze alvast klaar. Nu ga je paneren.
 4. Pak een bloemkool roosje en bedek dit eerst met het zoete aardappelmeel, vervolgens haal je hem geheel door het ei mengsel en als laatste door het Panko mengsel. Herhaal dit tot je alles hebt gepaneerd en leg in de lage bak.
 5. Als je frituur vet warm genoeg is geworden, ga je per keer een paar gepaneerde bloemkool frituren en laat je ze uitlekken op keukenpapier. Strooi als laatste nog een klein beetje zout en citroenzest over de popcorn bloemkool.
  Smakelijk!
Popcorn bloemkool met citroen & zoete aardappelmeel www.thelemonkitchen.nl

Popcorn bloemkool met citroen & zoete aardappelmeel 

Mooie ondergrond he!? Samen met Krop & Kool een vegetarisch catering & BBQ bedrijf heb ik een taco ontwikkelt waar deze super krokante popcorn bloemkool in zitten! Dit recept met o.a. pittige chipotle saus deel ik binnenkort ook op de website.

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?