Pompoenburger met pittige yoghurtdressing

HEERLIJKE POMPOENBURGER

Gister hadden we wat te vieren! Zoals je misschien wel voorbij hebt zien komen ben ik geslaagd voor mijn HBO diploma. Om dit te vieren was ik in Amsterdam langs gegaan bij een goede vriendin. Bij binnenkomst stond er een verrassing klaar (een Aloé Vera plant!) en in de avond hebben we nog champagne gedronken en even de stad in geweest! Zo lief! We hadden zin in een gezond, snel, lekker en vegetarisch gerecht. Dit hadden we in een paar minuten bedacht en het was heer-lijk! Kimsha is Trinidees en net zoals ik gek op pittig eten. In de Albert Heijn kwamen we deze gele peper tegen en dachten gelijk, die gaat in de yoghurtdressing! Deze pita pompoenburger met pittige yoghurtdressing staat zo op tafel en je hebt nog lekker en gezond gegeten ook! Eet jij ook steeds meer vegetarisch?

pompoenburger

 

Print

Pompoenburger met pittige yoghurtdressing

Pompoenburger 'The Lemon Kitchen
 • Author: Jadis Schreuder
Scale

Ingredients

Ingrediënten:

 • 48 Spelt pita broodjes (Albert Heijn)
 • 1 Fles pompoen
 • 2 gele Paprika’s
 • Feta
 • 1 bakje cherrytomaatjes
 • 2 sjalotjes

Yoghurtdressing:

 • 200 ml Geitenyoghurt of normale yoghurt of soja
 • Klein stukje van de Madame Jeanette peper of een andere gele peper
 • Koriander
 • Citroensap & rasp van 1/2 citroen

Bereidingswijze

1. Was als eerste de fles pompoen en snijd vervolgens de onderkant en de bovenkant eraf. Daarna snijd je de fles pompoen in dunne plakken van maximaal 1 centimeter.
2. Verwarm de oven voor op 200 graden.Smeer de flespompoen aan de bovenkant is met wat olijfolie en eventueel wat peper en zout. Pak een ovenschaal of de bakplaat en leg hier wat bakpapier in.
3. Snijd vervolgens de paprika in grote stukken en leg samen met de flespompoen verspreid op de bakplaat of ovenschaal. Zet voor ongeveer 25 minuten in de oven tot de fles pomoen gaar is.

Dressing

4. Hak nu de koriander en de madame Jeanette peper in kleine stukjes, en meng met de yoghurt. Voeg daarna wat citroenrasp en sap aan toe en breng op smaak met peper en zout. Houd je van pittig? Voeg dan wat extra van de madame Jeanette peper toe.
5. Roer vervolgens het geheel en je pittige yoghurtdressing is klaar!

Pita en tomaten salade

6. Leg vervolgens de pita broodjes als de flespompoen bijna klaar zijn even op het rooster of in de broodrooster tot ze krokant worden.
7. Halveer als laatste de cherrytomaatjes en meng die met wat dunne sjalotjes ringen, voeg hier nog wat verse koriander aan toe.

Instructions

Too Spicy?

Tip: Is je yoghurtdressing iets te pittig geworden? Voeg dan wat honing of een klein beetje suiker toe. Serveer dit gerecht eventueel nog wat extra groente zoals mai

Ben je misschien net zoals ik, gek op pompoen recepten zoals deze pompoenburger? Maak dan eens spicy pompoensoep met citroen!
Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?