Pompoen spread met Kruidenzout & citroen

Heerlijke groente spread, deze keer met fles pompoen aan de slag gegaan. Even gegrild in de oven, daar krijgt de pompoen zo’n lekkere karamel smaak van. Het prachtige en intense van de oranje kleur staat goed op de geroosterde zuurdesem boterham. Als je eenmaal van het brood van de supermarkt bent afgestapt en de keuze maakt voor zuurdesem dan wil je toch niet meer terug!? Zie hieronder het pompoen spread met kruidenzout & citroen recept. 

pompoen spread met herbamare kruidenzout en citroen
Pompoen spread met Herbamare kruidenzout en citroen

Groente grillen in de oven

Ongeveer elke groente wordt lekkerder als je het even grilt in de oven. De aanwezige suikers in de groente gaan dan karamelliseren en hierdoor krijg je dus ook meteen een diepere smaak. Het leuke van deze spreads is dat je het zeker een paar dagen kan bewaren en dus tijdens je lunch op kantoor of thuis kan genieten van deze gezonde en super lekkere spread. Meer variaties met groente en Herbamare kruidenzout? Maak dan eens de doperwten spread. 

pompoen spread met herbamare kruidenzout en citroen
pompoen spread met herbamare kruidenzout en citroen
Print

Pompoen spread met Kruidenzout & citroen

pompoen spread met herbamare kruidenzout en citroen
  • Author: Jadis Schreuder
  • Total Time: 20 minuten
  • Category: lunch
  • Method: oven
  • Cuisine: italiaans
Scale

Ingredients

  • 1 kleine fles pompoen (bio) a 700 gram
  • 1 biologische citroen (1,5 eetlepel citroensap & zest van 1 citroen)
  • 8 gram parmezaanse kaas (zelf raspen)
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 theelepel Herbamare Kruidenzout
  • 1 theelepel versgemalen peper

Benodigdheden

  • handrasp (microplane)

  • staafmixer

  • kookpannetje

Instructions

  1. Snijd de flespompoen in gelijke stukken van ongeveer 1 bij 1 centimeter. Verwarm de oven voor op 200 graden grill stand. Je kan ervoor kiezen de pompoen te schillen, maar dat hoeft niet.

  2. Zet voor ongeveer 20 minuten in de oven. Haal ze uit de oven en laat ze ook minimaal 10 minuten uitdampen. Liever langer dan te kort anders komt er teveel water in je spread. 

  3. Haal de pompoen uit de oven en voeg de (zelf geraspte) parmezaan, citroenzest, citroensap toe. Pak de staafmixer en mix kort totdat het de gewenste dikte heeft gekregen, Het hoeft geen zachte mousse te worden. 

  4. Als de spread toch te dun is geworden moet je het even nog 5-10 minuten laten uitlekken in een zeef en aandrukken.

  5. Verdeel als laatste nog een klein beetje van het Herbamare kruidenzout, citroenzout én eventueel wat parmezaanse kaas over je spread! Heerlijk.

Keywords: groente spreads, groente, groente gerechten, lunch gerechten, gezonde recepten

Tip: Smeer de zuurdesem boterhammen in met een klein beetje olijfolie en rooster voor 6-7 minuten op grillstand in de oven. 

Groente tijdens de lunch

Ben je opzoek naar nog meer lunch inspiratie of hoe je nog meer groente in je dagelijks eten kan verwerken? Maak dan bijvoorbeeld eens doperwten spread met kruidenzout en citroen. Dit is super gezond en mega lekker.

#samenwerking met A.Vogel