Pittige pasta met basilicum, tomaten en citroen

Soms heb ik van die dagen en dan heb ik zo’n zin in pasta, meestal maak ik spaghetti. Dat blijf ik toch de lekkerste soort vinden. Ik kreeg vorige week een bericht van een volger of ik een recept heb met pasta, basilicum en citroen. Een perfecte combinatie! Ik vind het leuk als er mensen zijn die iets aan mij vragen om er vervolgens mee aan de slag te gaan. Deze keer heb ik een pittige pasta met basilicum, tomaten en citroen gemaakt. Voor mij een super maaltijd omdat het zoet is van de tomaatjes, fris is door de citroen en pittig door de lekkere rode peper. Spaghetti vind ik qua structuur sowieso genieten.

Italiaanse keuken

De Italiaanse keuken is écht een favoriet. Waarom? Omdat het dé keuken is die elk product in haar waarde laat, het is puur en heel smaakvol. Welke ingrediënten worden er vooral gebruikt? Mede door de smaakmakers knoflook, olijfoli, verse kruiden en citroen leg je een bepaalde basis voor een lekker gerecht. Als ik kook begin ik vaak bij de basis met deze producten en daarmee breng je direct het recept naar een hoger niveau. De Italiaanse keuken is ook zo lekker omdat het bekend staat om de liefde die je erin stopt! Als je kiest voor de relatief goedkopere boodschappen, dan kan je ook niet verwachten dat een maaltijd heel lekker wordt. Ik kies daarom bewust voor bepaalde ingrediënten, de pasta bijvoorbeeld van een Italiaans merk, de beste olijfolie en áltijd biologische citroenen.

Pittige pasta met basilicum, tomaten en citroen

Bereidingstijd (2 personen)

– 25 minuten

Ingrediënten

 •  1/2 pak spaghetti (van een Italiaans merk)
 • 3/400 gram cherrytomaten (Honingtomaten of Rivolo zijn het lekkerst)
 • 1 rode peper (middelgroot)
 •  1 biologische citroen
 • verse basilicum
 • 2 knoflook tenen
 • extra vergine olijfolie (de lekkerste die je hebt)
 • voor de pittige liefhebber wat chiliflakesBenodigdheden
 • handrasp
 • kookpan
 • bakpan

Bereidingswijze

1. Kook het water en voeg een druppeltje olijfolie toe, voeg vervolgens de spaghetti bij het water en kook tot het al dente is (beetgaar).
2. Snijd de knoflook en de rode peper in fijne plakjes en laat de cherrytomaatjes heel.
3. Zet de bakpan op het middelhoge vuur en voeg wat olijfolie toe en bak de knoflook en de rode peper, voeg na een paar minuten de cherrytomaatjes toe en bak mee met wat citroenrasp. Voeg eventueel wat fijn gehakte basilicum toe.
4. Als de pasta gaar is, dan giet je hem af en voeg je de pasta in de pan met de overige ingrediënten. Besprenkel met wat extra vergine olijfolie en voeg (naar smaak) wat verse basilicum, chiliflakes en citroenrasp toe.
Tip: Zorg ervoor dat je goed roert, zodat alle smaken mooi samen komen.
Ben je gek op Italiaanse pasta? Maak dan eens Spaghetti al nero met kip en citroensaus!

Volg je The Lemon Kitchen al op Social Media?
Klik dan hier voor Facebook!
En klik hier voor Instagram!