Print

Pasta met venkel, gorgonzolasaus & cashewnoten

Pasta met venkel, gorgonzolasaus & cashewnoten 'The Lemon Kitchen

5 from 2 reviews

Scale

Ingredients

Benodigdheden

Instructions

Bereidingswijze

  1. Zet als eerste een kookpan op het vuur en breng water voor de pasta aan de kook, voeg hier ⅔ van de Herbamare kruidenzout aan toe. Voeg de pasta toe en kook beetgaar.
  2. Snijd de onderkant van de venkel af en verwijder ook de buitenste bladeren. Snijd ze nu in grove stukken en zet een bakpan op middelhoog vuur, voeg hier wat olie en een eetlepel citroensap aan toe, voeg wat geplukte verse kruiden toe en bak de venkel een paar minuten. 
  3. Zet het vuur laag en breng op de venkel op smaak met het overige Herbamare kruidenzout en voeg de gorgonzola toe. Laat het langzaam smelten en blijf roeren.
  4. Giet nu de pasta af en bewaar (ongeveer 1 glas) pasta water voor de saus. Voeg dit toe aan de gesmolten gorgonzola en venkel. Voeg nu de pasta toe en roer het geheel even. 
  5. Maak vervolgends de cashewnoten wat kleiner en strooi over de het pasta gerecht. Rasp als laatste ook nog wat van Parmezaanse kaas en citroenzest over de pasta. 

Keywords: pasta recept, recepten met citroen, Italiaanse recepten, makkelijke recepten, gezonde recepten, frisse recepten, herfst recepten