Pasta met tonijn, cherrytomaatjes en citroen

PASTA LOVER
Zoals jullie vast wel voorbij hebben zien komen ben ik echt een Italian food lover! Wekelijks en soms zelfs een paar keer per week eet ik Italiaans. Je hebt zo veel pasta soorten en ik vind ze allemaal lekker. Dit pasta met tonijn, cherrytomaatjes en citroen recept staat echt binnen 15 minuten op tafel en is heerlijk. 

Pasta soorten

De pastasoort die ik gebuikt heb voor dit recept heet Perciatelli. Het is een wat dikkere spaghetti sliert met een holle binnenkant. Wat ik zo lekker vind aan deze pastasoort is dat de saus dan ook in de binnenkant van de sliert gaat zitten. Wist je dat er meer dan 50 pastasoorten zijn!? Ik vind het leuk & lekker om wekelijks nieuwe soorten uit te proberen. Binnenkort meer! Ik heb trouwens iets nieuws ontdekt en dat deel ik graag met jullie. Bomba is een tomatenpuree in een tube waar het voorwerk al is gedaan. Het is een tomatenpuree gemaakt met verse kruiden en zelfs een scheutje wijn. Het is heerlijk om zo aan je pasta toe te voegen en je hoeft er niet lang voor in de keuken te staan!

Pasta met tonijn, cherrytomaatjes en citroen

Bereidingstijd: 15 minuten  | 3/4 personen

Ingrediënten

  • 350 g cherrytomaatjes
  • biologische citroen
  • 1/2 tube Bomba (extra smaakvolle tomatenpasta) te koop bij o.a. Albert Heijn
  • 1 klein teentje knoflook
  • chiliflakes
  • 1 rode peper (in dunne ringetjes)
  • verse basilicum en tijm
  • 2 blikjes Tonijn in Olijfolie (à 160 g)
  • 300 g spaghetti (Perciatelli)

Benodigdheden

– handrasp
– bakpan
– kookpan

Bereidingswijze pasta met tonijn, cherrytomaatjes en citroen

1. Halveer als eerste de cherrytomaatjes en hak de knoflook fijn. Snijd vervolgens de rode peper in
dunne ringen (de zaadjes verwijder je makkelijk door de bovenkant/steeltje eraf te snijden en de peper om te draaien en even te rollen in je hand, de zaadjes vallen er zo uit). Hak de basilicumblaadjes ook nog even fijn.
2. Laat de tonijn uitlekken. Let op: vang de olie op! Verdeel de tonijn in grote en mooie stukken.
2. Breng ongeveer 3 liter water aan de kook in een kookpan. Voeg wat extra vergine olijfolie en zout
toe en zet de spaghetti in de pan en roer ze langzaam in het kokende water. Kook de spaghetti (beet) gaar zoals op de verpakking staat. 
3. Verhit vervolgens een paar eetlepels olijfolie van de tonijn in een bakpan en fruit hier de knoflook, rode peper, rasp van 1/2 citroen, wat verse tijm en grove peper. Voeg daarna (na 1 a 2 minuten) de cherrytomaatjes en de basilicum toe. Laat het even door pruttelen en voeg de Bomba toe en als laatste de uitgelekte tonijn toe. 
4. Giet de spaghetti even af en laat kort uitlekken. Voeg hier een scheut van de uitgelekte olijfolie overheen en schep de
spaghetti bij de saus in de pan. Roer het geheel even voeg nog wat citroenrasp en chiliflakes aan toe en je pasta met tonijn, cherrytomaatjes en citroen is klaar!
Heb je dit recept nou gemaakt? Stuur dan een foto en/of laat in een reactie (onder dit recept )weten wat je ervan vond. 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?