Pan tosti met geitenkaas, appel en avocado

Een superkrokante pan tosti, waar je mij wakker voor mag maken. Het krokante korstje komt doordat je Magarine gebruikt. Dit heb ik ooit van echte Tosti bakkers geleerd en geloof me het is onbetaalbaar lekker! Heerlijk om zo je dag op z’n Hollands te beginnen. Het is een simpel recept gemaakt met Gouda’s Glorie Volle Pond. 100% plantaardig, romig en heel vol van smaak. Ideaal als roomboter liefhebber en ook nog eens minder vet! Het frisse van de citroenzesde maakt dit ontbijt / lunch gerecht trouwens helemaal af. 

pantosti gouda's glorie
pantosti gouda’s glorie

Pan tosti

Een tosti kennen we allemaal wel, voor de een is het een ideaal ontbijt en voor de ander een lekkere lunch. Als ik tosti’s maak dan wil ik dat ze lekker krokant aan de buitenkant zijn en goed gesmolten kaas vanbinnen. Wist je dat kaas heel goed past bij het frisse van de citroen? Daarom heb ik in dit recept ook deze twee met elkaar gecombineerd. Het romige van de avocado en het friszoet van de appel past er perfect bij. Deze pan tosti is nog gezond ook!

Print

Pan tosti met geitenkaas, appel en avocado

pantosti gouda's glorie
  • Author: Jadis Schreuder
  • Total Time: 15 minuten

Ingredients

Ingrediënten  voor 1 persoon
1 eetlepel volle pond van Gouda’s Glorie
2 mais of zuurdesem boterhammen
1/2 avocado
1/2 biologische citroen
 
Nodig:
Anti aanbak pan
Zesteur of handrasp

Instructions

Bereidingswijze

  1. Smeer de twee boterhammen aan 1 kant rijkelijk in met de Magarine.
  2. Beleg de ene boterham met de geitenkaas, avocado, en dunne plakjes appel. Rasp hier nog wat citroenzesde (schil) overheen en doe de andere boterham er op.
  3. Zorg ervoor dat de in Magarine besmeerde boterhammen aan de buitenkant zitten en verhit een anti aanbak pan op middelhoog vuur.
  4. Bak de pan tosti aan beiden kanten goudbruin en de kaas gesmolten is.

Smakelijk!

Ontbijt en lunch recepten

Op zoek naar ontbijt en / of lunch recepten met bijvoorbeeld avocado of geitenkaas? Maak fan eens flammkuchen met avocado, buffel mozzarella. Of krokante wraps met geitenkaas en citroenjam.