Subscribe

Over The Lemon Kitchen

Jadis Schreuder

Waarom saai eten als het niet hoeft?
Ik kies voor dagelijks geluk en dat is dagelijks lekker eten met kwalitatieve en verse ingrediënten
met een frisse twist van biologische citroen.

Dagelijks lekker eten met een frisse twist!

Super Leuk dat je deze culinaire website bezoekt vol met eigen recepten, styling en fotografie. Mijn naam is Jadis, vanaf kinds af aan een mega liefhebber van alles wat maar met eten te maken heeft. Als klein meisje moest ik al niks hebben van het kindermenu. Ondanks dat we vroeger weinig te besteden hadden stond er wel altijd een feestmaaltijd op tafel. Ik ben altijd al verliefd op citrusvruchten met de (bio) citroen in het speciaal geweest. Mijn kantoor zit in Houten. Kom gerust eens koffie drinken of een lekkere zelfgemaakte limoncello.

The Lemon Kitchen Kookboek

Momenteel heel druk met het maken van mijn informatieve The Lemon Kitchen kookboek. Een droom die uitkomt. Half april 2020 ligt hij in de (online) winkels!

Het concept met fotografie & styling

Naast mijn grote passie eten en koken heb ik ook een bijzondere liefde voor fotografie en foodstyling ontwikkelt. Elk gerecht heeft een eigen verhaal en achtergrond. Bij mij staat eten in het teken van beleving. Het is niet alleen maar proeven, maar ook voelen, horen en ruiken. Alle zintuigen worden geprikkeld met mooi eten. Mijn opa was professioneel fotograaf en kunstschilder. Het totaal plaatje creëren en bedenken dat vind ik fantastisch om te doen! Dat zie ik elke keer weer als een kunstproject opzich.

Op mijn website vind je naast verrassende recepten ook artikels over onder andere culinaire reizen naar vooral Italië, artikels over gezondheid, de kookdemo’s die ik doe en over ander food gerelateerde onderwerpen.

Verrassend lekkere en mooie recepten met een frisse touch
Als je met mij eet is elke dag is een feestje, voor mij staat dagelijks lekker eten voor intens geluk. En wie wil dat nou niet elke dag?

Als ik kook verwerk ik altijd een fris element van (bio) citroen in mijn eten, dit zorgt voor een ‘fris/zuurtje’ in het gerecht. Verder kook ik graag met allerlei soorten groente en vind ik het een uitdaging om zo gezond & lekker mogelijk te eten.
Mijn kernwoord is ‘fris’ dit zie, proef en voel je overal in terug!

Kies voor biologisch!

Mijn voorkeur gaat altijd uit naar zo veel mogelijk biologisch, niet alleen omdat het vaak lekkerder en verser is, maar ook omdat dit vaak betekend dat de gehele keten eerlijk wordt behandeld. De lekkerste biologische citroenen (zijn onbespoten) haal ik bij Ekoplaza. Die komen uit Sicilië en hebben zelfs een keurmerk! Hier vertel ik je meer over in mijn Informatieve Kookboek, die je nu al kan bestellen!

Over Jadis Schreuder

Passie voor mooi eten

Wie ben ik

Ik ben vrolijk, positief, enorm gepassioneerd een tikkeltje eigenwijs en erg perfectionistisch. Ik word gelukkig van proeven, koken, boodschappen doen, reizen, uit eten gaan en nieuwe recepten bedenken en die dan zo mooi mogelijk op de foto zetten. Mijn favoriete (food) land is Italië met Sicilië in het bijzonder. Ik ga graag uit eten bij uiteenlopende tentjes, van streetfood tot Michelin, zolang het maar met liefde en aandacht gemaakt is. The Lemon Kitchen is een bedrijf dat staat voor kwaliteit, frisheid en smaak. Ik hoop je met mijn verrassend lekkere gerechten te kunnen inspireren, want eten hoeft nooit saai te zijn. Creëer smaakbalans met een frisse touch van citroen. Varieer met sap en/of zeste (schil)!

Opleidingen en stages

Tijdens de Middelbare Hotelschool heb ik veel geleerd en ervaring opgedaan bij Michelinsterrenzaken stagegelopen (o.a. Oud Sluis bij Sergio Herman, WY Brussels bij Joel Rammelsberg). Hier kwam ik erachter dat wat ik al als klein meisje vanzelfsprekend vond ‘ het frisse element ‘ in je gerechten, die zorgen voor een totaalbalans en meer karakter eigenlijk alleen in dit soort restaurants wordt toegepast. 

Juli 2018 ben ik als Food Innovator afgestudeerd aan de Hogeschool Food Innovation. Deze studie zat ook in Den Bosch, hier ben ik onder andere opgeleid tot conceptontwikkelaar in de foodbranche, behandelde we marketing, Foodstyling, Foodfotografie, leerde ik veel over de wetenschap in de keuken en heb ik stages gelopen bij mooie bedrijven zoals delicious. magazine en La Place HQ. Mede door al deze bijzondere en inspirerende ervaringen heb ik ervoor gekozen om tijdens mijn studie een eigen bedrijf te starten. Middels het Topklas Ondernemen traject ben op school en buiten school gecoacht.

Business coaching

Na mijn afstuderen ben ik gelijk fulltime aan de slag gegaan. Sindsdien heb ik een business coach die mij wekelijks tips geven, waardoor ik kan blijven groeien, leren en inspireren.

Dineren bij Michelinster restaurant Voltaire van Parc Broekhuizen 'The Lemon Kitchen