Op de huid gebakken zeebaars met citroen mosterdsaus

Een zomers vis recept wat vrij licht is, super lekker én gezond! Op de huid gebakken zeebaars met citroen mosterdsaus is een recept wat binnen een half uur op tafel staat, serveer er een lekkere komkommersalade bij en eventueel wat gebakken aardappeltjes. Verse zeebaars van de visboer is simpelweg het lekkerst. Ik kook sowieso bijna geen vis of vlees meer bij de supermarkt, dat haal ik liever naar speciaalzaken. Zie hieronder het zeebaars met citroen mosterdsaus recept!

Zeebaars met citroen

Een lekkere witvis en is een straalvinnige en behoort tot de baarsachtige (roodbaars etc). Een super smaakvolle en wat stevigere vis, onder de wit vissen. Wist je dat de zeebaars een lengte kan bereiken van ongeveer 1 meter en maximaal 12 kg kan worden? Flinke vis dus! Je hebt het vast wel eens op de menukaart zien staan, een van de meest geliefde vissen in Nederland. Ben jij ook zo gek op vis? Maak dan eens citroen pasta met zalm en knoflook olie.

Print

Op de huid gebakken zeebaars met citroen mosterdsaus

Op de huid gebakken zeebaars met citroen mosterdsaus 'The Lemon Kitchen

2 personen 

  • Author: Jadis Schreuder
  • Total Time: 25 minuten
Scale

Ingredients

  • 2 platte zeebaars filets met vel *Je kan ook online bestellen bij Viswinkelonline.nl
  • 1 eetlepel bloem
  • 3 paar eetlepels grove mosterd *Lekker van Kesbeke
  • 200 ml soyaroom of normale kookroom
  • 1 biologische citroen
  • snuf kruidenzout/salt flakes en wat peper
  • verse tuinkers

Benodigdheden

  • handrasp
  • anti aanbak pan

Instructions

  1. Als eerste pak je de zeebaars filets en strooi je er wat bloem overheen. Dit zorgt ervoor dat de sappen in de vis blijven en hij net iets krokanter wordt!
  2. Zet een anti aanbak pan op middelhoog vuur en voeg hier wat bak olie of roomboter aan toe. Bak op de huidkant totdat er een krokant en goudbruin velletje is ontstaan. Draai heel kort nog even om.
  3. Maak in een steel of saus pannetje de saus. Voeg als eerste de grove mosterd toe, vervolgens de kookroom of sonaroom en een eetlepel citroensap. Rasp een halve citroen uit over de saus en laat kort pruttelen.
  4. Leg de krokante zeebaars op je bord, serveer daar de citroen mosterdsaus overheen.
Op de huid gebakken zeebaars met citroen mosterdsaus 'The Lemon Kitchen
Op de huid gebakken zeebaars met citroen mosterdsaus ‘The Lemon Kitchen

Serveertip: lekker met een frisse komkommer salade en eventueel wat frisse gebakken citroen aardappeltjes of bijvoorbeeld krokante frietjes. 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op FacebookInstagram & Pinterest?