Ontbijttaart met haver, kokos & citroen jam

Een lekker en redelijk gezond ontbijt recept om de dag met goede moed en een frisse blik te starten. Al jaren ben ik fan van de producten van Abbot Kinney’s, biologisch, smaakvol en een mooi design. In samenwerking met dit mooie bedrijf heb ik een ontbijttaart met haver gemaakt. Hier op kantoor hebben we al er enorm van genoten! Zie hieronder het ontbijttaart met haver, kokos & citroenjam recept. 

Abbot Kinney’s

Deze producten zijn 100% plantaardig, duurzaam, diervriendelijk én gezond. Ze vertellen dat de vraag naar zuivel gelukkig steeds minder wordt en mensen daarom dan ook steeds meer voor plantaardig kiezen. Het doel van Abbot Kinney’s is om een betere keuze verrukkelijk te maken, binnen handbereik én top of mind. 

Missie: standaard te flippen en van “gewone” zuivelproducten het alternatief te maken. ‘Good food tastes better’! 

Welke Abbot Kinney’s smaken zijn er?

Wist je dat er meerdere vegan yoghurt én ijs varianten zijn? Van kokos tot mango. Het vegan ijs is trouwens verslavend lekker!!. Ze zijn o.a. te koop bij mijn favoriete bio supermarkt: Ekoplaza! Hier kom ik wekelijks om mijn citroenen te kopen, vaak kan ik het dan ook niet laten om een paar Abbot Kinney’s mee te nemen. Deze specifieke smaak kan je trouwens bij de appie vinden.

Print

ontbijttaart met haver, kokos & citroenjam
  • Author: Jadis Schreuder
Scale

Ingredients

  • 2 verpakkingen Oat Start 400 ml van Abbot Kinney’s
  • 180 gram granenkoeken
  • 50 gram cashewnoten of pecannoten
  • 140 gram kokosmeel
  • 150 ml kokosolie
  • 1 biologische citroen (sap ½ citroen en zeste van 1 citroen)
  • 35 gram maïzena 
  • handje vol kokos snippers
  • 4 eetlepels citroen jam (Zelf maken? Zie het recept hier)

Benodigdheden

  • handrasp
  • citruspers
  • taart bodem (22-24 cm of +/- 12 vormpjes)
  • bakpapier 

Instructions

 

  1. Zorg er eerst voor dat je al je ingrediënten klaar hebt liggen.

  2. Spray of vet de bakvorm of vormpjes in en knip het bakpapier op een manier zodat de bodem en de zijkanten daarmee bedekt zijn, doordat je het al hebt ingevet blijft het makkelijk tegen de bodem en randen plakken.

  3. Gebruik een vijzel of een zak om de koekjes en de noten naar keuze fijn te malen. Meng dit met het kokosmeel en de kokosolie, meng goed. Schep nu dit mengsel in de bakvorm of vormpjes en druk met de vijzel of iets zwaars nog even goed aan en zet in de koelkast. 

Dit zorgt ervoor dat de bodem hard wordt en aan elkaar blijft zitten.

  1. Zet een klein steelpannetje op laag vuur en pers hier de halve citroen in uit. Doe hier de (gezeefde) maïzena bij en roer even. Verwarm voor 1 a 2 minuten kort en giet dit citroensap mengsel bij de Oat Start van Abbot Kinney’s. Roer even en schenk dit op de koekbodem. 

  2. Zet voor minimaal 2 uur in de koelkast, ideaal als je dit recept in de avond maakt dan kan je er de volgende ochtend (en middag) van genieten. 

  3. Als de ontbijttaart is opgesteven doe je er nog (hoeveelheid naar smaak) wat citroen jam en kokossnippers op. 

Tip: wil je maar 1 verpakking van Oat start gebruiken? Geen probleem halveer dan gewoon het recept en gebruik een kleinere taart bodem en ongeveer de helft van de vormpjes.  

Ontbijttaart met haver

Op zoek naar nog meer gezonde ontbijt taartjes? Maak dan eens kwark cakejes met citroen. Hier kan je ook Abbot Kinney’s bij gebruiken!

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?