Monkeybread met karamel zeezout vla

Deze limited edition Intense Vla Karamel Zeezout was absoluut het wachten waard! Het romige van de vla met een zachte smaak van Karamel en een snufje zeezout is lekker met monkeybread, banaan, pistache nootjes en karamel popcorn. Het recept is geïnspireerd door de bekende taart Banoffee. Intense Vla Karamel Zeezout is niet meer weg te denken uit de zoete keuken! Dit recept is makkelijk te maken en heeft een groots effect. Ideaal voor een feestje of gewoon lekker in het weekend! Wie ga jij hier mee verrassen?

Monkeybread met karamel zeezout vla

Ingrediënten (6-8 personen):
1 pak Mona Intense Vla Karamel Zeezout (Limited edition)
2 blikken brooddeeg (6 broodjes per stuk)
40 gram roomboter
Poedersuiker
Kaneel
1 banaan
1 bakje pistache nootjes
¼ zak karamel popcorn
Benodigdheden
Taart vorm/tulband/cakevorm
Oven
Schaal
Bakpapier

Bereidingswijze:
1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Neem een taartvorm en smeer in met roomboter. Maak de springvorm los, leg bakpapier over de bodem en klik de taartvorm weer vast met het bakpapier ertussen.
2. Beleg de onderkant met kleine blokjes roomboter van 0.5 cm bij 0,5 en bestrooi met poedersuiker en kaneel. Snijd per brooddeeg 12 gelijke stukjes en draai er bolletjes van. Leg de bolletjes naast elkaar in de taartvorm. Bestrooi nogmaals met kaneel en poedersuiker. Leg hier nog een paar kleine blokjes roomboter op en verdeel de andere 12 bolletjes deeg.
3. Zet de taartvorm 20 minuten in de oven. Haal het monkeybread eruit als het mooi goudbruin is geworden en keer om op een grote schaal. Bedek royaal met de intense vla karamel zeezout. Snijd de banaan in dunne plakjes en verdeel ook over het monkeybread met de karamel popcorn en de pistache nootjes.
Tip: vind je de intense vla karamel zeezout ook zó onweerstaanbaar? Zet een extra bakje met deze heerlijke vla op tafel.
Eet smakelijk!