Print

Monchoutaart met abrikozenjam & citroen

monchou taart met abrikozen en citroen

5 from 1 reviews

Scale

Ingredients

Benodigdheden

Instructions

  1. Maak de bastogne koeken fijn met bijvoorbeeld een vijzel, voeg daarna de walnoten erbij zest an een halve citroen en meng goed. Laat roomboter smelten en roer de bastogne koken met walnoten erdoorheen.
  2. Pak de bakvorm en vet het goed in, je kan voor de zekerheid ook bakpapier er in leggen, zodat je zeker weet dat de monhou taart er heel uitkomt.
  3. Doe het bastogne en walnoten mengsel in de bakvorm, druk even (bolle kant van je lepel) aan zodat het een mooie gelijke platte koeklaag krijgt. Zet in de koelkast.
  4. Klop nu de slagroom op en doe dan de monhou erbij, klop nog kort tot het gemengd is. Haal de bakvorm uit de koelkast en giet hier het slagroom monchou mengsel overheen. Smeer even gelijdelijk uit en laat minimaal een half uur even opstijven.
  5. Haal de monchou taart uit de koelkast en verdeel subtiel de abrikozenjam over de taart. Versier de taart nog met wat citroenkrulletjes of dunne plakjes.

Smakelijk!

Keywords: monchou taart, taart met citroen,