eiersalade met citroen op toastjes

ZELF MAKEN IS VEEL LEKKERDER
Een simpel recept wat ik geregeld maak voor op verjaardagen of feestjes. Het is makkelijk, lekker en je wilt nooit meer de eiersalade uit een potje of uit een bakje, geloof me! Dit recept heb ik geïnspireerd op het recept van mijn schoonmoeder. Zij maakt allerlei salades zelf en dat is toch echt altijd lekkerder. Dit recept is ideaal voor feestjes en partijen maar je kan het ook op een boterham smeren of een pistolet. Zie hieronder mijn makkelijke eiersalade met citroen recept.

Perfecte eieren koken

Het koken van perfecte eieren is voor veel mensen moeilijk. Dat vond ik vroeger ook daarom geef ik je gelijk een ideale tip om je eieren voortaan perfect te krijgen, het eigeel is mooi oranje/geel en het eiwit is gestold. Dat zijn toch de allerlekkerste eitjes? Heb je ook wel eens een ei gezien die te hard gekookt is. Mijn tip die je hieronder ziet werkt bij mij al jaren.

Makkelijke eiersalade met citroen

Bereidingstijd: 20 minuten

3/4 personen

Ingrediënten

 • 6 biologische eieren (middelgroot)
 • 2 eetlepels mayonaise
 • 1 eetlepel yoghurt
 • 1 biologische citroen (sap & zest)
 • verse peterselie en bieslook
 • snuf peper en zout

Benodigdheden

 • Handrasp
 • Steelpannetje + deksel

Bereidingswijze makkelijke eiersalade met citroen

 1. Zet als eerste een steelpannetje op het vuur en zorg ervoor dat hij gevuld is met 2 a 3 centimeter water (het ei ligt niet geheel onder water). Leg ze vervolgens voorzichtig naast elkaar in de pan en breng aan de kook.
 2. Zet daarna een timer op 7 minuten en leg direct de deksel op de pan. Heb je kleinere eieren? Zet hem dan op 6 minuten.
 3. Zijn de eieren klaar? Laat ze even kort schrikken in (ijs) koud water. Haal dan de eierschil van de eieren en prak vervolgens de eieren met een vork grof en meng met de mayonaise, yoghurt, citroenzest en breng op smaak met peper & zout.
 4. Hak vervolgens wat verse bieslook en peterselie en voeg dit aan de eiersalade toe.Roer het geheel en voeg als laatste nog wat druppeltjes citroensap toe.

Serveer het bij toastjes of op een pistolet en strooi er nog wat verse kruiden overheen.
Heb je het recept gemaakt? Laat het mij dan weten, vind ik super leuk!