Mais van de Big Green Egg met citroenboter & bieslook

Het koken met de Big Green Egg vind ik fantastisch! Elke keer wil ik mijn skills verbeteren. Het koken op de EGG is anders dan koken in de keuken, maar ook net even anders dan koken op een normale barbecue. Ik vind het superleuk om te doen, uiteraard moet ik nog veel leren maar ik raad het iedereen aan. De smaak is en blijft onbetaalbaar! Afgelopen weekend ben ik met verschillende groentesoorten aan de slag gegaan en hieronder zie je het mais van de Big Green Egg met citroenboter recept. 

Mais van de Big Green Egg met citroenboter & bieslook 'The lemon kitchen

Mais van de Big Green Egg met citroenboter & bieslook ‘The lemon kitchen

Binnenkort deel ik een gepofte Zeeuwse aardappel recept met citroenroom & avocado!

Wil je een vis Big Green Egg recept? Maak dan Zalm gemarineerd in Limoncello van de Big Green Egg.

Mais van de Big Green Egg met citroenboter & bieslook 'The lemon kitchen

Mais van de Big Green Egg met citroenboter & bieslook 'The lemon kitchen

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Print

Mais van de Big Green Egg met citroenboter & bieslook

Mais van de Big Green Egg met citroenboter & bieslook 'The lemon kitchen
  • Author: Jadis Schreuder

Instructions

  •  4 mais (ongekookt) *te vinden bij de groenteboer of op de markt
  • 1 biologische citroen
  • verse bieslook *eventueel wat verse basilicum
  • 50 gram gezouten roomboter

Benodigdheden

  • Barbecue
  • Handrasp
  • Kookpannetje
  • 4 saté prikkertjes (wat stevigere)

Notes

Verwarm de de Big Green Egg alvast voor tot het de temperatuur van circa 180 – 200 graden heeft bereikt en gebruik de grill plaat.

  1. Als eerste is het belangrijk om van de maïs de bladeren en draden af te halen, snijd de onderkant er ook vanaf. Leg de satéprikkers in een laagje water, zodat ze niet door branden op de Big Green Egg.
  2. Zet vervolgens een kookpannetje op het vuur met een laag water en breng op smaak met wat zout. Kook de verse mais tot ze gaar zijn en laat daarna even afkoelen.
  3. Prik nu de (natte) satéprikkers erin, zodat je de mais met je hand makkelijk kan vasthouden. 
  4. Meng de gezouten roomboter met 1 eetlepel citroenzest, fijngehakte bieslook, gemalen peper en een paar druppeltjes citroensap. Basililcum in huis? Hak dan ook een paar blaadjes fijn en voeg toe aan de boter. Meng het geheel goed en smeer vervolgens de mais met de citroen boter in.
  5. Leg ze voor een paar minuten op de Big Green Egg en draai ze na een paar minuten om. Zodat de maïs een lekkere rooksmaak krijgt. 

Serveertip: laat nog wat extra citroenboter over de mais smelten.

Big Green Egg Recepten

Op zoek naar recepten van de Big Green Egg? Maak dan eens gepofte aardappel met avocado of zalm gemarineerd in limoncello van de EGG! Allemaal stuk voor stuk bijzondere recepten omdat ze gemaakt zijn in de groene buitenkeuken. Je hebt maar weinig nodig om hier wat lekkers op te maken! Wil je liever een hele kip?