Print

Maaltijdsalade met geitenkaas, rood fruit & citroen

5 from 1 reviews

Scale

Ingredients

Nodig

Instructions

  1. Als eerste begin je met de snack komkommer. Gebruik een mandoline of kaasschaaf om langwerpige plakken van de komkommer af te schaven. Dit eet heel erg lekker en is ook nog eens mooi! 
  2. Rasp nu alle zeste van de citroen af met een zesteur of een handrasp. Bewaar dit. 
  3. Snijd nu de citroen af aan de boven en onderkant, en snijd dan de schil eraf, zoals je een sinaasappel kan schillen. Je snijd nu de partjes vruchtvlees eruit en doe dit bij de salade (zie op de foto de citroen partjes liggen). Wat je overhoud daar zit nog sap in. Dit gebruik je voor de dressing. 
  4. Schaaf vervolgens ook de avocado in dunne plakken, meng dit samen met de komkommer slierten in een bak. Doe hier de hele bramen en gehalveerde aardbeien bij. Snijd of pluk de geitenkaas/La Tur kaas in grove stukken. 
  5. Maak een dressing van 2 eetlepels citroensap en 2 eetlepels extra vergine olijfolie (de lekkerste die je in huis hebt), doe daar citroenzeste van 1 citroen bij en breng op smaak met zout en peper. Even roeren en druppel het over de rest van de ingrediënten. 
  6. Pak als laatste 2 mooi diepe salade borden en verdeel daar de salade in. Druppel nog wat extra vergine olijfolie over de salade en chiiflakes hoeveelheid naar smaak. 

Keywords: maaltijdsalade, salade met geitenkaas, salade met citroen, gezonde gerechten, recepten met citroen, gerechten met citroen