Maaltijdsalade met geitenkaas, rood fruit & citroen

In de zomermaanden eet ik wekelijks een maaltijdsalade met geitenkaas. Superlekker, fris en makkelijk te maken. De combinatie van geitenkaas met fruit is elke keer weer een feestje! Bij het maken van een lekkere zomerse salade bedenk ik altijd eerst welke kaassoort ik zin in heb, wat voor groenten, een frisse twist van citroen en een zoete tegenhanger van bijvoorbeeld fruit. Daarbij wat vers afgebakken stokbrood en voilà je hebt een ideale maaltijdsalade!

Heerlijke zomerse maaltijdsalade met geitenkaas!
zomere salade met aardbei, bramen, kaas
Zomere salade met aardbei, bramen, komkommer, geitenkaas

Maaltijdsalade met geitenkaas

Een lekkere en rijkgevulde maaltijdsalade! Overigens ben ik geen ‘sla’ type. Nooit begrepen wat daar eigenlijk lekker aan is. Ik heb juist het idee dat hierdoor de smaak van de rest omlaag wordt gehaald. Hooguit eet ik af en toe wat rucola, verse spinazie en/of waterkers. Omdat ik zelf van een pittige twist houdt heb ik er wat chiliflakes overheen gestrooid, je kan ook kiezen voor een dungesneden rode peper.

Print

Maaltijdsalade met geitenkaas, rood fruit & citroen

  • Author: Jadis Schreuder
  • Total Time: 15
  • Category: salade
  • Method: snijden
  • Cuisine: Italiaans
  • Diet: Vegetarian
Scale

Ingredients

  • 3 snack (middelmaat) komkommers
  • geitenkaas of bijvoorbeeld La Tur kaas *te vinden bij de kaasboer of groothandel
  • 1 biologische citroen
  • klein bakje met bramen
  • 5 verse en rijpe aardbeien 
  • 1 rijpe avocado
  • 1 stokbrood *zuurdesem is het lekkerste
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie 
  • snuf peper en zout
  • Eventueel toevoegen: verse kruiden zoals basilicum en/of bieslook

Nodig

  • mandoline of kaasschaaf
  • handrasp of zesteur

Instructions

  1. Als eerste begin je met de snack komkommer. Gebruik een mandoline of kaasschaaf om langwerpige plakken van de komkommer af te schaven. Dit eet heel erg lekker en is ook nog eens mooi! 
  2. Rasp nu alle zeste van de citroen af met een zesteur of een handrasp. Bewaar dit. 
  3. Snijd nu de citroen af aan de boven en onderkant, en snijd dan de schil eraf, zoals je een sinaasappel kan schillen. Je snijd nu de partjes vruchtvlees eruit en doe dit bij de salade (zie op de foto de citroen partjes liggen). Wat je overhoud daar zit nog sap in. Dit gebruik je voor de dressing. 
  4. Schaaf vervolgens ook de avocado in dunne plakken, meng dit samen met de komkommer slierten in een bak. Doe hier de hele bramen en gehalveerde aardbeien bij. Snijd of pluk de geitenkaas/La Tur kaas in grove stukken. 
  5. Maak een dressing van 2 eetlepels citroensap en 2 eetlepels extra vergine olijfolie (de lekkerste die je in huis hebt), doe daar citroenzeste van 1 citroen bij en breng op smaak met zout en peper. Even roeren en druppel het over de rest van de ingrediënten. 
  6. Pak als laatste 2 mooi diepe salade borden en verdeel daar de salade in. Druppel nog wat extra vergine olijfolie over de salade en chiiflakes hoeveelheid naar smaak. 

Keywords: maaltijdsalade, salade met geitenkaas, salade met citroen, gezonde gerechten, recepten met citroen, gerechten met citroen

Maaltijdsalade geitenkaas, rood fruit & citroen

Recepten met citroen

Ben jij net zoals ik gek op recepten met citroen zoals deze maaltijdsalade met geitenkaas? Sla dan dit recept op in een van je Pinterest borden. Op zoek naar nog meer zomerse salade inspiratie? Maak dan bijvoorbeeld eens Panzanella salade met aardbei, citroen & Parmezaanse kaas! Of kijk hier voor een lekkere carpaccio van gegrilde groenten.