Lemoncurd sandwiches met geitenkaas & avocado

Lemoncurd sandwiches met geitenkaas & avocado

VROLIJK PASEN
Wie houdt er niet van lemoncurd? De lemoncurd van Chivers is de koningin in curds! Onlangs heb ik de Meringue Pie met lemoncurd recept gedeeld en nu een hartige versie, speciaal voor het kleurrijke pasen.

Deze sandwiches zijn geïnspireerd op het lemoncurd en geitenkaas recept wat ik met de lemoncurd heb gemaakt voor de uitzending van RTL lifestyle & experience. De combinatie van zoet en hartig wordt steeds populairder en daar zijn deze lemoncurd sandwiches een goed voorbeeld van. Chivers Het merk Chivers heeft traditionele Engelse producten van curds tot marmelades. Ze werken met de lekkerste citrusproducten en zijn te vinden op het jamschap in allerlei supermarkten. De producten zijn stuk voor stuk allemaal met kwaliteit gemaakt en bij dit recept past de zoet-frisse lemoncurd perfect!

Serveertip: Eet je liever een andere kaas? Je kan er ook voor kiezen om oude of belegen kaas op de sandwich doen!

Smakelijk!

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Lemoncurd sandwiches met geitenkaas & avocado

Lemoncurd sandwiches met geitenkaas & avocado

Gang ontbijt en lunch
Trefwoord avocado toast, geitenkaas recepten, gezonde recepten, lemoncurd
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Handrasp
  • oven
INGREDIËNTEN
  • 4 eetlepels Chivers Lemoncurd *te vinden op het jamschap in de supermarkt
  • 1 biologische citroen
  • 2 plakjes geitenkaas *lekkerst van de kaasboer
  • tuinkers
  • 1 rijpe avocado
  • 1 stokbrood
BEREIDING
  • Het is een vrij simpel receptje, waarbij het lekker is als het brood even de oven in is geweest zodat de korst extra knapperig is. Verwarm daarom de oven voor op 200 graden. Smeer een beetje water over de bovenkant van het stokbrood en zet voor een paar minuten in de oven. Hierdoor wordt het extra krokant!
  • Laat het stokbrood even afkoelen en snijd dan in gelijke plakken. Smeer twee plakken van de 3 in met de lemoncurd en maak stapeltjes van 3 sandwiches met daartussen avocado en geitenkaas.
  • Verdeel ook een beetje verse tuinkers tussen de sandwich lagen. Serveer er wat vers gezette thee bij en geniet van je pasen!
    Smakelijk!

Recepten met citroen

Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met citroen?

Kijk dan eens op deze pagina’s:

 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

5 reacties

  1. ja en nu ben ik dus verslaafd aan lemoncurd met geitenkaas op mijn brood ! Dat is een overheerlijke combi!! Jouw schuld Jadis 🙂
    De avocado doe ik op zon en feestdagen er als extraatje op. want ik heb gehoord dat onze run op avocado’s niet zo goed is voor het millieu. Hindert niks, zo bijft het extra lekker

  2. Hoi Jadis,
    ik heb dit als lunch net klaargemaakt. Had alleen de geitenkaas vergeten! Haha, deed het uit mijn hoofd, moet je nooit doen. Ik zal hem morgen met geitenkaas maken, maar het was weer heerlijk. Die lemoncurd is goed, zeg! Nooit eerder gekocht. Ik heb, omdat het voor mezelf was alleen, 2 boterhammetjes geroosterd, lemoncurd erop, avocado erop en koreander. Was prima samen. Lekker gelunched. Dank voor je idee! Gr. Jeannet

  3. Heel, heel vroeger, nam ik potten Chivers mee terug van vakanties in Engeland. Vrienden die naar Engeland gingen , keek ik lief aan…. Ik was echt zo blij toen die potten hier ook in de schappen verschenen!
    Tot nu toe deed ik er niet veel anders mee dan de lemoncurd of marmelade op een -bijvoorkeur geroosterde- boterham smeren.
    Maar dit recept lijkt me heerlijk. Gaan wij met Pasen uittproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte