Lemon Meringue pie met lemoncurd

Misschien wel het bekendste en lekkerste taartje wat er bestaat! Krokant, fris, romig en luchtig. Een hapje hemel! In samenwerking met Chivers, waar ik onlangs mee te zien was op RTL Lifestyle & Experience heb ik dit goddelijke lemon meringue pie taartje gemaakt, uiteraard met lemoncurd! Chivers is een merk wat Engelse specialiteiten zoals lemoncurd en marmelades in verschillende supermarkten verkoopt. De producten staan voor kwaliteit, hebben een mooi klassiek design en ze gebruiken allerlei citrusvruchten. I love it! Omdat je vast nu al aan het watertanden bent, heb ik het Lemon Meringue Pie met lemoncurd recept, hieronder voor je uitgewerkt!  

Print

Lemon Meringue pie met lemoncurd

Lemon Meringue Pie met lemoncurd www.thelemonkitchen.nl
  • Author: Jadis Schreuder
  • Prep Time: 40 minuten
  • Cook Time: 20 minuten
  • Total Time: 60 minuten
  • Method: Bakken
Scale

Ingredients

Meringue (1 taart of 4 kleine taartjes)

  • 3 eiwitten (het eigeel heb je niet nodig)
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel citroensap

Tussenlaag

  • 4 eetlepels Chivers Lemoncurd *te vinden op het jamschap in de supermarkt
  • 1 biologische citroen

Bodem

  • 150 gram bloem
  • 50 gram amandelmeel (lekker voor de smaak)
  • 120 gram roomboter
  • 2 eiwitten

Benodigdheden

  • Handrasp
  • 1 taartvorm (24 cm) of 4/5 kleintjes
  • Bakpapier
  • Magimix, KitchenAid of mixer

Instructions

(Verwarm de oven voor op 200 graden)

  1. Als eerste ga je de bodem maken, gebruik een Magimix of doe het met de hand. Voeg de bloem en amandelmeel samen, met kleine blokjes harde boter en begin te kneden. Tot het een mengsel is geworden voeg dan nog de eieren toe en kneed zolang door tot je een mooi glad en zacht deeg hebt gekregen. Rol het op en laat even verpakt in de ijskast rusten.
  2. Als de bodem even gerust heeft kan je hem op wat bloem uitrollen en pak je of 1 grote taartvorm of 4/5 kleintjes en bedek ze even met wat bonen, rijst of iets anders. Bak even ongeveer 20 minuten af op 200 graden. De kleintjes kunnen iets korter, zolang ze maar goudbruin zijn geworden.
  3. Ga nu de meringue maken en gebruik hiervoor een Magimix of een andere manier van opkloppen. Zorg ervoor dat je schaal vetvrij is en voeg als eerst de eiwitten toe, klop op en als je pieken krijgt dan voeg je steeds wat suiker toe en als laatste een theelepeltje citroensap. Op het moment dat je hem niet stijf genoeg vindt, kan je nog een theelepeltje maizena toevoegen.
  4. Haal de afgebakken bodem uit de oven en laat even afkoelen. Smeer dan vervolgens ruim in met de Chivers lemoncurd en voeg als laatste de meringue er bovenop. Rasp als laatste nog wat citroenzest over de taart(jes).

Smakelijk!

Lemon meringue

Een meringue is een (hele) zoete lekkernij, wat vooral bestaat uit gedroogd schuim. Stijfgeklopt eiwit en suiker zijn de belangrijkste ingrediënten. Je ziet dit vaak los of juist op/in een taart verwerkt. Het geeft vaak aan een gebakje, net die extra bite. Je hebt zowel de Italiaanse, Franse en Zwitserse manier. Het grote verschil in deze meringues is de bereidingswijze en of je een thermometer nodig hebt. Hieronder het Meringue basis recept. 

Een lekker receptje! Wil je nou ook eens zelf merengue maken? Maar dan de krokante variant. Zie hier het meringue basis recept.

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op FacebookInstagram & Pinterest?