Lemon curd met biologische citroen

Lemon curd, dat is toch genieten! Ik ben eigenlijk geen zoetekauw maar lemon curd dat vind ik zelfs lekker op een lepeltje! Mijn versie van lemon curd is iets dikker en dat vind ik zelf echt nog wat lekkerder. Je kan deze curd bij van alles serveren, van hartig tot zoet. Ik vind het zelf heerlijk bij scones, op een boterham met (geiten)kaas, en bij een zelf gebakken stukje cake. Het frisse en zoete van deze curd is hemels! Ik gebruik eigenlijk altijd biologische citroenen en dat is omdat er geen waslaag overheen zit én omdat ze echt lekkerder zijn. Hieronder staat het recept in makkelijke stappen uitgelegd!

Lemon Curd

Tv Debuut met frisse curd. He!? Nou ik werk soms samen met Chivers. Dit is een Engels merk wat allerlei lekkere marmelades, jams en curds verkoopt. Ik ben onlangs benaderd om bij RLT Lifestyle & experience voor de camera wat te vertellen over The Lemon Kitchen en wat recepten te maken met de Chivers lemon curd. Zie de compilatie hier! Mocht je de gehele uitzending willen zien wordt het zaterdag 15 september om 15:30 bij RTL5 herhaald.

Print

Lemon curd met biologische citroen

lemon curd met biologische citroen
  • Author: Jadis Schreuder
Scale

Ingredients

  • 2 biologische citroenen (Koop je bij de EkoPlaza of Jumbo (soms AH))
  • 150 g ongezouten roomboter
  • 2 middelgrote eieren
  • 120 g witte basterdsuiker

 

Benodigdheden

  • handrasp
  • steelpannetje

Instructions

  1. Pers de citroenen uit en verwarm het sap samen met de boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur tot de boter gesmolten is. Voeg vervolgens de citroen zest (rasp) van 2 gehele citroenen toe. Let op: niet het witte gedeelte meenemen dit is bitter.
  2. Mix ondertussen met een garde in een kom de eieren met de suiker. Voeg, al roerend, het citroen-botermengsel toe. Schenk het weer terug in de schoongemaakte pan. Breng al roerend op laag vuur aan de kook. Blijf roeren en laat de curd indikken tot het zo dik als vla is.
  3. Schenk de lemon curd in een schone pot.

Serveertip:

Lekker bij cake, op je boterham met kaas of bij scones!

Tip

Als je het eerst laat afkoelen en goed afdekt, kan je het een week in de koelkast bewaren. Geniet ervan!

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op FacebookInstagram & Pinterest?