Print

Lamsrack met citroen van de Big Green Egg

recept lamsrack

5 from 2 reviews

Scale

Ingredients

Ingrediënten:

Nodig:

Instructions

  1. Haal als eerste lamsrack uit de koelkast en leg op een plank neer. Haal het vliesje er vanaf wat vlakbij de botten zit, zodat de marinade er beter in kan trekken. Daarnaast is het ook taai. Draai de lamsrack even om en haal het overtollige vetlaag je ook weg. Dit is niet nodig. 
  2. Maak nu de rub (vlees marinade), zet een bak je klaar en meng de citroensap, citoenzeste, verse oregano, olijfolie, vers en fijngehakte knoflook, lemon pepper (heb je dit niet gebruik dan wat grove versgemalen zwarte peper).
  3. Roer alle ingrediënten door elkaar en smeer de lamsraces hier rijkelijk mee in. Dit kan je met een kwastje of je handen doen. Laat minimaal een uur even marineren. 
  4. Verwarm de Big Green Egg ongeveer naar 160 graden en zet ook alvast de conveggtor er op. Met de conveggtor kan je indirect BBQ’en/EGG’en. Waardoor het vuur niet direct onder het vlees zit, dit is een reverse sear methode. Prik de digitale oven thermometer (DOT) tot het midden in de lamsrack en stel het alarm in op +/- 36 graden.
  5. Als de kerntemperatuur van ongeveer 36 graden bereikt is, leg dan de lamsrack even opzij en maak de BBQ geschikt voor direct grillen naar een temperatuur van 250 graden. Zet daarvoor de schuiven boven en onder helemaal open, zodat hij voldoende zuurstof krijgt. Gebruik nu weer de DOT of een Thermapen om de ideale kerntemperatuur te krijgen +/- 50 graden.
  6. Haal de lamsrack van het vuur en serveer er bijvoorbeeld een frisse salade en/of krokante frietjes bij.