Lamsoren pesto met citroen

Het maken van pesto recepten, ik ben er gek op! Onlangs heb ik een zeekraal pesto en een citroen pesto recept gedeeld. Het is een soort hobby geworden! Dit recept is heerlijk met kreeft van de Big Green Egg, maar omdat het kreeft seizoen voorbij is wil ik jullie dit pesto recept ook los laten zien. Wellicht heb je het al gespot maar, mijn in kookboek zie je trouwens ook een lekker kruiden pesto recept geserveerd bij een hele bloemkool uit de oven. Deze keer ben ik met ziltige lamsoren aan de slag gegaan, een bijzondere en kruidige ‘zeegroenten’. Zie hieronder het lamsoren pesto met citroen recept.

Lamsoren pesto met citroen is heerlijk ziltig!
Print

Lamsoren pesto met citroen

lamsoren pesto recept met citroen
 • Author: Jadis Schreuder
 • Total Time: 10 minuten
 • Cuisine: Zeeuws
 • Diet: Vegetarian
Scale

Ingredients

 • +/- 55 gram lamsoren
 • 40 ml extra vergine olijfolie (de lekkerste die je hebt)
 • 8 walnoten
 • 1 kleine knoflook teen
 • 20 gram Parmigiano Reggiano (Parmezaanse kaas)
 • 1 eetlepel citroensap & 1 theelepel citroenrasp (zeste)
 • 1 theelepels saltflakes

Instructions

 1. Maak de pesto door de lamsoren in een hoge maatbeker te doen, doe hier de walnoten (in kleinere stukjes gebroken), sap & zeste van de citroen, kleine knoflookteen, olijfolie, (fijn geraspte) Parmezaanse kaas en kruidenzout bij en mix tot je een mooie gladde pesto hebt gekregen.
 2. Je kan hiervoor ook een vijzel gebruiken. Persoonlijk zou ik dit aanraden, op deze manier heb je de structuur van de pesto meer in de hand. Ik vind het namelijk lekker als je nog een bite hebt. 
 3. Breng op smaak met eventueel wat versgemalen peper.

Keywords: pesto recepten, gerechten met lamsoren

Lamsoren pesto

Pesto, dat maakt je eigenlijk heel makkelijk zelf. De originele basis van pesto is basilicum, olijfolie, knoflook en Parmezaanse kaas. Vaak wordt er pijnboompitten en citroen aan toegevoegd. Maar tegenwoordig noemen we al vrij snel een recept ‘pesto’. In mijn beleving is pesto fijngemalen kruiden met olijfolie, Parmezaanse kaas en citroen. Je ziet hieronder het hemelse recept. Lekker bij vis, schaal- & schelpdieren, maar ook heerlijk bij groenten uit de oven of van de Big Green Egg.

zeekraal pesto met citroen recept
Zeekraal pesto met citroen recept

Lamsoren wat is dat

Wat zijn dat eigenlijk? Een bijzonder naam dat vooral iets zegt over de vorm van deze ziltige zeegroente. Wist je dat lamsoren zout nodig hebben om in leven te blijven? Deze groente groeit op zilte bodem aan de kust. Je kan ze trouwens herkenen aan de vorm van een lamsoor en zijn prachtig intens groen. Bewaartip: in de koelkast!

Dit recept is lekker om bijvoorbeeld te combineren met:

Ben jij net zoals ik gek op recepten met citroen zoals deze pesto? Sla dan dit recept op in een van je Pinterest borden.