Kokos banaan pannenkoekjes met geitenyoghurt, citroen & abrikozenjam

Mijn ontbijt probeer ik wekelijks te variëren, zodat het niet kan gaan vervelen. Het ontbijt is eigenlijk het belangrijkste eetmoment omdat je de rest van de dag energie nodig hebt om te werken, na te denken, bewegen en bijvoorbeeld sporten. Nu wil je natuurlijk niet te veel suikers bij je ontbijt en daarom ben ik met Hero Jam à Minder Zoet Abrikozen aan de slag te gaan om een makkelijke, gezond en superlekker ontbijt te maken. Kokos banaan pannenkoekjes met geitenyoghurt, citroen & abrikozenjam is voor jong en oud een lekker recept! Begin je dag goed met Hero Minder zoet met maar liefst 40% minder suiker.

Kokos banaan pannenkoekjes met geitenyoghurt, citroen & abrikozenjam 'The Lemon Kitchen

Kokos banaan pannenkoekjes met geitenyoghurt, citroen & abrikozenjam ‘The Lemon Kitchen

Hero Minder Zoet Abrikozen

Dat Hero lekkere jams heeft weten we allemaal wel, maar vaak zijn jams heel zoet. Daar heeft Hero een ‘minder zoete’ oplossing voor gevonden en weet je wat!? Ik vind ze nog lekkerder, omdat ik geen zoetekauw ben. Wist je dat ze nog meer Hero Minder Zoet varianten hebben? Zie hieronder welke!

  • Aardbeien
  • Bosvruchten
  • Abrikozen
  • Frambozen
Kokos banaan pannenkoekjes met geitenyoghurt, citroen & abrikozenjam 'The Lemon Kitchen

Kokos banaan pannenkoekjes met geitenyoghurt, citroen & abrikozenjam ‘The Lemon Kitchen

Kokos banaan pannenkoekjes met geitenyoghurt, citroen & abrikozenjam

Bereidingstijd ongeveer 30 minuten voor 2 personen

Ingrediënten

  • 3 eetlepels Hero Minder Zoet Abrikozenjam
  • 1 banaan (ongeveer 90 gram)
  • 230 ml bananen melk *soyamelk of koemelk
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels geitenyoghurt *te koop in de supermarkt
  • 100 gram bloem
  • 20 gram geraspte kokos
  • 1 biologische citroen *1 eetlepel & 1 eetlepel citroenzest

Benodigdheden

  • anti aanbak pan
  • mixer of garde voor het beslag
Kokos banaan pannenkoekjes met geitenyoghurt, citroen & abrikozenjam 'The Lemon Kitchen

Kokos banaan pannenkoekjes met geitenyoghurt, citroen & abrikozenjam ‘The Lemon Kitchen

Bereidingswijze kokos banaan pannenkoekjes met geitenyoghurt, citroen & abrikozenjam

  1. Als eerste pak je een kom en voeg je de banaan (in stukjes), bananen melk, eieren, bloem, geraspte kokos en de citroensap & zest toe.
  2. Meng het geheel goed, zodat het een glad beslag is geworden. Vind je het te dik? Voeg dan nog wat melk toe.
  3. Zet een anti aanbak pan op het vuur en voeg wat olie of bakboter toe. Bak de bananen kokos pannenkoekjes goudbruin met een krokant randje. Herhaal dit totdat je er genoeg hebt voor twee personen.
  4. Als de pannenkoekjes klaar zijn stapel je ze op elkaar, zorg ervoor dat ze recht liggen en niet omvallen. Zet er eventueel een prikkertje in.
  5. Verdeel vervolgens wat geitenyoghurt over de pannenkoeken en als laatste de Hero Minder Zoet Abrikozenjam.

Smakelijk!

Meer ontbijt inspiratie? Ga dan eens ontbijten bij Pilkingtons in Den Bosch!

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?