Kippensoep met citroen en orzo

Kippensoep vind ik echt ‘food for the soul’. Lekker, warm en deze kleuren doe mij dan ook weer denken aan de lente die er aan zit te komen. Eindelijk wat meer zonuren, de vogeltjes die fluiten en de minder zware gerechten. Deze soep is echt ontzettend lekker en simpel te maken. De biologische citroen en kip maken het gerecht echt samen af met het kruidige van Herbamare Kruidenzout. Wat in elk hartig recept een toevoeging is! Zie hieronder kippensoep met citroen en orzo. Smaakvol, makkelijk te maken en een gezond recept!

Koken met biologisch kruidenzout

Koken met Herbamare Kruidenzout is echt een aanrader voor iedereen! Wist je dat je door in plaats van normaal zout kruidenzout te gebruiken je minder zout binnen krijgt, maar wel meer smaak creëert? Zo gebruikt mijn oma al bijna haar hele leven Herbamare in de keuken en mijn moeder trouwens ook!

Print

Kippensoep met citroen en orzo

kippensoep orzo en citroen

soep voor 4 personen 

  • Author: Jadis Schreuder
  • Total Time: 1 uur
  • Category: soep
  • Method: koken
  • Cuisine: Italiaans
Scale

Ingredients

  • 2 kipfilets (beter leven of van de poelier)
  • 100 gram orzo
  • 3 wortels of winterpeentjes
  • 4 sjalotten
  • 2 knoflooktenen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 bio citroen
  • 200 gram cherrytomaten
  • theelepel korianderzaad
  • 3 takjes verse tijm of citroen tijm
  • 1 glas witte wijn
  • theelepel versgemalen zwarte peper
  • 2 theelepels Herbamare Kruidenzout
  • 1,5 liter groente bouillon

Benodigdheden

  • citrus pers
  • handrasp en of zesteur
  • gietijzeren pan of soeppan

Instructions

  1. hak de knoflook fijn, snijd de sjalotjes in ringetjes en rasp de hele citroen. Zet de gietijzeren of soeppan op middelhoog vuur en voeg hier wat olijfolie en klontje roomboter aan toe.
  2. Laat even smelten en doe dan de knoflook, sjalotjes, citroenzest er bij. Laat een paar minuten smoren en doe dan de kip in de pan er bij. Snijd de wortel in plakjes en doe dit ook in de pan. 
  3. Na een paar minuten blus je het geheel af met de witte wijn. Schenk vervolgens de groente bouillon erbij en laat je een half uur koken. Totdat de kip gaar is en je het met 2 vorken uit elkaar kan trekken.
  4. Voeg nu ook de cherrytomaatjes en de orzo aan de soep toe en laat nog 15 minuten op laag vuur sudderen. De soep wordt wat dikker doordat de orzo zich volzuigt met de bouillon.  Vind je de soep te dik!? Voeg dan nog een klein beetje groentebouillon toe. 

Kippensoep met orzo

Een gezond, super lekkere en kleurrijke maaltijd soep. Kippensoep met citroen en orzo staat binnen het uur op tafel en is geschikt voor het hele gezin. Ben je opzoek naar nog meer recepten met dit heerlijke biologische kruidenzout? Maak dan bijvoorbeeld eens Stoofvlees met citroen, kruidenzout & zuurkool!

#Samenwerking met A.Vogel Herbamare Kruidenzout