Kip kerrie salade met ananas

COMFORT FOOD
Als je het makkelijk zelf kan maken en het is veel lekkerder. Dan zie ik zelf geen reden om het kant en klaar te kopen. Ik vind het super leuk om de keuken in te duiken en zoiets als kip kerrie salade met ananas zelf te maken. Kip haal ik eigenlijk altijd bij de poelier of slager. Ik wil zeker weten dat ik een eerlijk en lekker stukje vlees heb! Deze salade staat echt zo op tafel en is ideaal voor verjaardagen, feestjes en simpelweg voor op je boterham!

Wat is kerrie precies?

Oorspronkelijk is kerrie een mix wat vooral in India, Engeland en Suriname gebruikt wordt in curry’s. Blijkbaar bestaat er dus geen specerij die kerrie heet, het is eigenlijk een mengsel van meerdere specerijen. Zo heb ik voor deze salade gebruik gemaakt van massala kruiden, vergelijkbaar met kerrie uit een potje maar heeft net iets meer smaak. Waar wordt kerrie dan precies van gemaakt? Het kan blijkbaar verschillen wat en hoeveel er van welke kruiden/specerijen gebruikt wordt. Hieronder zie je een overzicht wat je sowieso in kerrie kan proeven.

  • Kardemom
  • Gember
  • Koriander
  • Kruidnagel
  • Komijn 
  • Kurkuma
  • Zwarte peper 

Kip kerrie salade met ananas

Bereidingstijd: 30 minuten | 3/4 personen

Ingrediënten

  • 1/2 biologische citroen
  • 200 gram kipfilet (van de poelier of slager)
  • 2 verse ananas plakken (of een klein blikje)
  • verse peterselie
  • 1,5 eetlepels kerriepoeder of massala (te koop bij de supermarkt of toko’s)
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 kip of groentebouillonblokje 

Benodigdheden

  • Handrasp
  • Kookpannetje

Bereidingswijze kip kerrie salade met ananas

  1. Kook als eerste een liter water en voeg hierbij een bouillonblokje en een theelepel kerriepoeder, roer even en zet het pannetje op middelhoog vuur. Snijd vervolgens de kipfilet in 2 lange stukken en voeg deze toe aan de bouillon. Laat ongeveer 15 minuten koken tot het gaar is.
  2. Haal de kip uit de bouillon en laat even afkoelen. Pluk vervolgens met twee vorken of met de hand er slierten (pulled chicken) van.
  3. Snijd de ananas in kleine blokjes en meng de kip met de kerriepoeder, mayonaise, fijngehakte peterselie, 1 eetlepel verse citroensap en citroenrasp. Breng de salade op smaak met wat zout en peper. Serveertip: lekker met geroosterd brood, stokbrood of op een toastje! Liever een gezondere variant? Gebruik dan Griekse yoghurt in plaats van mayonaise.
     
    Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?