Print

Kaasfondue met gorgonzola, citroen, appel & speck

kaas fondue met appel en speck

5 from 1 reviews

Scale

Ingredients

Ingrediënten 

Instructions

Bereidingswijze 

  1. Zet de gietijzeren pan of sauspan op middelhoog vuur, doe hier de geraspte oude kaas en gorgonzola in en schenk de sojamelk erbij. Verwarm rustig totdat de kaas gaat smelten en blijf roeren. Als de kaas gesmolten is ‘blus’ je het als het ware af met de wijn. De alcohol verdampt en je houd alleen een hele lekkere smaak over.
  2. Roer nogmaals en voeg nu de in kleine blokjes gesneden Stilfser kaas toe en laat langzaam smelten. Rasp nu 1 hele citroen en doe dit bij de kaasfondue.
  3. Snijd ondertussen de venkel aan de onderkant af, gooi dit weg. Leg de venkel op zijn kant en snijd er grote plakken van. Lekker om mee te dippen!
  4. Snijd de appel nu in 8 gelijke stukken en gooi het klokhuis weg. Pak nu de rauwe ham en wikkel de appel hiermee in. Leg ze op een schaal.
  5. Rooster de zuurdesem boterhammen even in de oven of in de broodrooster en leg bij de schaal van de appel en Speck.
  6. Blijf ondertussen roeren in de kaasfondue. Verdeel als laatste nog wat tuinkers over de kaasfondue.
  7. Als je de kaasfondue van het fornuis haalt ga dan gelijk eten (genieten).

Keywords: kaas, kaas fondue, Italiaanse producten, kwaliteit producten uit italië, Zuid Tiroolse producten, citroen